Sjaak Swart werd na PSV-Ajax gebeld door PSV fans | ‘Door een paar ‘k*t goals wint PSV’

7698
1

De nieuwe dreun die Ajax zondag te verwerken kreeg is hard aangekomen bij de achterban van de club.

Ajax stond bij rust met 1-2 voor en speelde een prima eerste helft. ‘Dit is misschien wel de beste eerste helft van het seizoen’, zei commentator Mark van Rijswijk namens ESPN. Of dat echt zo is laten we in het midden maar feit is dat PSV na 45 minuten een flinke opdracht wachtte in de tweede helft. Maar kansen en doelpogingen creëren, uitgespeelde aanvallen en voorzetten vanaf de flanken blijkt al enkele geen al te grote opgave voor het huidige PSV te zijn.

De ploeg van Peter Bosz maakte ondanks de belabberde eerste helft vier puike doelpunten in de tweede helft en herstelde de opgelopen schade van het eerste bedrijf vakkundig. Het betekende de zesde overwinning op rij voor PSV tegen Ajax. En dat komt hard aan in Amsterdam. Zo ook bij Sjaak Swart, die standaard iedere wedstrijd weet te concluderen dat Ajax de betere partij was en had moeten winnen, maar dat terzijde.

PSV – Ajax kreeg voor Sjaak Swart een vervelend staartje want naar eigen zeggen werd Swart na de verloren topper gebeld door enkele PSV-fans. We kunnen slechts gissen wie dit zijn maar de kans dat Swart telefoon kreeg van Guus Hiddink en Frank Lammers kunnen we niet uitsluiten.

Sjaak Swart, Mister Ajax, kookt van woede. Na meermaals bellen neemt hij de telefoon op. “Ik wil niks zeggen”, roept hij meteen. “Want als ik nú ga praten, trek ik iedereen mee”, schrijft De Telegraaf over het telefoongesprek met Sjaak Swart. “We hadden met de rust 5-1 voor moeten staan, hè. Ik had er, nu nog, van al die kansen vier gemaakt. Door een paar kutgoals wint PSV, maar had je me ook gebeld als we wel hadden gewonnen?”, zegt Swart tegen de verslaggever van De Telegraaf.

Swart wil dan een einde aan het telefoongesprek maken en zegt: “Maar ik stop er nu mee. Ik ben ook al een paar keer gebeld door PSV-supporters die me uitlachen.” Op de achtergrond is de mopperende vrouw van Swart te horen. ,,Ze zegt dat ik nu echt moet ophangen”, aldus het telefoongesprek tussen een woedende Sjaak Swart en De Telegraaf.

Vorig artikel‘PSV miste Sangaré tegen Ajax’ | Boscagli ziet hereniging met vriend Ibrahim Sangaré wel zitten
Volgend artikelValentijn Driessen aangesproken tijdens PSV – Ajax: ‘Na afloop heb ik ze niet meer gezien’