Home Nieuws Situatie rond Hoever heeft veel weg van wanbeleid: PSV betaalt salaris Hoever...

Situatie rond Hoever heeft veel weg van wanbeleid: PSV betaalt salaris Hoever door na terugkeer naar Wolverhampton

3951
0

De situatie van en rond Ki-Jana Hoever roept veel vraagtekens op.

De verdediger werd met veel tromgeroffel vanuit de Premier League naar PSV gehaald en mocht in het duel om de Johan Cruijff Schaal nog starten in de formatie van Ruud van Nistelrooij. Gezegd moet worden dat er toen al twijfels waren over de verdedigende capaciteiten van Hoever.

De twijfels zijn geenszins weggenomen afgelopen maanden want de verdediger keerde inmiddels terug naar Engeland, naar werkgever Wolverhampton. Geruchten over een gebrek aan instelling en mentaliteit bleven bovendrijven maar PSV had kennelijk dusdanig veel vertrouwen in de capaciteiten van de verdediger, dat zijn komst gerealiseerd diende te worden.

Amper een half jaar later lijkt er sprake te zijn van serieus wanbeleid getuige de recente berichtgevingen over Hoever. PSV zou namelijk door betalen aan Wolverhampton, meldt de Premier League club op de eigen clubwebsite. ‘We hebben Ki terug kunnen halen terwijl ze de rest van het seizoen bijdragen aan zijn salaris en we kunnen een nieuwe club voor hem uitzoeken voor het tweede deel van het seizoen, puur gebaseerd op voetbal’, wijst Wolverhampton met ‘ze’ naar PSV.

Is hier sprake van wanbeleid getuige het eerder getoonde vertrouwen in een speler die geenszins toe was aan een stap naar een topclub uit de Eredivisie? Er waren namelijk al geluiden dat Hoever het niet zo nauw nam met de discipline. De kwalificatie wanbeleid zit dus ook in het feit dat van een bepaalde speler vooraf al bekend was wat de minpuntjes waren, maar daar niet adequaat op is geanticipeerd getuige de snelle terugkeer naar Engeland.

Of hebben PSV en Wolverhampton andere afspraken gemaakt rond bijvoorbeeld het niet betalen van salaris dan wel huursom voor Silva als compensatie voor de terugkeer van Hoever?

Rik Elfrink meldt dat PSV minder zou kunnen betalen als Hoever weer doorverhuurd wordt. Ook het principe van minder betalen in plaats van niets betalen voor een speler die door tegenvallende prestaties teruggestuurd wordt naar zijn eigenlijke werkgever, mag tot het principe wanbeleid worden gerekend.

 


Vorig artikel‘Serieus’ Besiktas concreet voor Veerman maar biedt slechts 3 miljoen euro, PSV werkt niet mee aan verhuur
Volgend artikelDe PSV’er die meer doelpunten maakte dan Diego Maradona

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in