Home Nieuws Sir Bobby Robson en Guus Hiddink, Van Nistelrooij laat beide PSV iconen...

Sir Bobby Robson en Guus Hiddink, Van Nistelrooij laat beide PSV iconen niet los

2298
0

Sir Bobby Robson en Guus Hiddink. Niet bepaald zomaar twee namen in de voetballerij. Het zijn twee namen die voor eeuwig aan de wereld van het topvoetbal verbonden blijven.

Voor Ruud van Nistelrooij betekenen beide grootheden nog altijd heel veel. In de voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Fortuna liet Ruud van Nistelrooij weten dat beide trainers veel impact op hem hebben. Allereerst ging het over de wedstrijd tegen Fortuna maar natuurlijk ook over de stand op de ranglijst en het managen van de laatste wedstrijden.

‘We moeten deze plek behouden’, begon van Nistelrooij op de persconferentie over de felbegeerde tweede plaats. ‘Er mag geen verslapping plaatsvinden, maar er moet juist een schepje bovenop.’

Van Nistelrooij weet dat de breedte van zijn selectie daarin een cruciale rol speelt. ‘We hebben een brede selectie, maar niet iedereen kan elke week spelen. Dan moet je het team bij elkaar houden en dat is gelukt. Iedereen is scherp en betrokken en dat zie je ook terug in de wedstrijden.’ Het managen van teleurgestelde (wissel)spelers is daarbij van groot belang, iets wat Hiddink als geen ander kon.

En dan wijst Ruud van Nistelrooij naar Guus Hiddink en Sir Bobby Robson. De overleden Robson komt niet zo vaak meer in het nieuws maar de waardering in Eindhoven en ook in ’thuisstad’ Newcastle is enorm te noemen. Na het Wereldkampioenschap in Italie van 1990, waarin het Engeland van Sir Bobby Robson tot de halve finale reikte, stapte Bobby Robson over naar PSV, dat net twee jaar daarvoor de Europacup voor landskampioenen had veroverd. PSV genereerde wereldwijd alom respect en waardering Robson te kunnen contracteren. Sir Bobby Robson werd twee keer landskampioen met PSV én Romario in de gelederen. Later keerde Robson in een nieuwe rol als trainer terug bij PSV, als voorganger van de toen droomkandidaat Eric Gerets. Selectiespeler Ruud van Nistelrooij geraakte bijzonder onder de indruk van Robson.

Van Nistelrooij zegt over Hiddink, die hij nog altijd als een leermeester ziet: ‘Bij het Nederlands elftal heb ik als assistent met Hiddink gewerkt. Die man is geweldig in het proces met de groep. Met het team, met de jongens die teleurgesteld zijn, met de jongens die belangrijk zijn in de groep en hoe je dat managet. Dat is echt een voorbeeld voor mij.’

Guus Hiddink blijkt dus niet het enige voorbeeld te zijn voor de Geffenaar. Van Nistelrooij spreekt zich wel vaker zeer lovend en positief uit over Sir Bobby Robson. In een eerder interview met Voetbal International gaf hij een aantal jaar geleden al aan zeer veel bewondering te hebben voor Bobby Robson maar aan het begin van dit seizoen deed hij dat nogmaals.

‘Hij gaf je het gevoel dat hij altijd met je bezig was. Hoe hij de kaders bepaalde en hoe hij met discipline, succes, tegenslag, het team en het individu omging, daarin was Robson een meester’, aldus Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelKan PSV revanche nemen voor het puntenverlies in Sittard?
Volgend artikelTransfersom Branthwaite dalende bij naderende degradatie, PSV lijkt jonge Brit te willen kopen van Everton

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in