Home Nieuws ‘Sinds Ajax zichzelf het Bayern München van Nederland noemde, verloor het zes...

‘Sinds Ajax zichzelf het Bayern München van Nederland noemde, verloor het zes keer van PSV’

3219
1

PSV won zondagmiddag zoals verwacht van Ajax maar eenvoudig ging het natuurlijk niet.

De eindstand is duidelijk en afgetekend maar de ploeg van Bosz kende veel moeite met het klaren van de klus. De tactische vondst in de rust deed de rest maar wat ging het moeizaam in de eerste helft. Waren het de zenuwen bij het elftal van Peter Bosz of was er juist sprake van onderschatting?

De eerste verliep in ieder geval zeer moeizaam en betrof meteen de slechtste eerste helft van het seizoen. De winst staat in ieder geval en dus boekte PSV de zesde overwinning op rij op de rivaal uit Amsterdam. De laatste keer dat PSV van Ajax verloor was in het najaar van 2021. De uitwedstrijd in de Johan Cruijff Arena ging met 5-0 verloren.

Sindsdien rijgt PSV de zeges aaneen. In de dagen na de meest recente editie van PSV – Ajax verscheen er op YouTube een filmpje van Engelse dan wel Engelstalige makelij over de serie overwinningen van PSV op Ajax.

Tekst gaat verder onder de foto

De titel van het video-item laat aan duidelijkheid niets te wensen over: Since Ajax calls itself the Bayern Munich of the Netherlands, they have lost 6 times in a row to PSV’, klinkt het. In onderstaande video zijn alle zes de opeenvolgende zeges van PSV op Ajax in beeld gebracht. Van de overwinningen in de beide bekerfinales tot de winst van de Johan Cruijff Schaal, alsmede de opeenvolgende zeges in de competitie. Het is al twee jaar afzien geblazen voor de club uit Amsterdam.


Vorig artikelXavi Simons weet te imponeren: ‘Bouw Oranje maar om hem heen’
Volgend artikelRamzi begint voortvarend in Marokko met finale van groot Afrikaans toernooi

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in