Home Nieuws Simons transfer houdt Europese media bezig, PSG doet Spurs voorstel en United...

Simons transfer houdt Europese media bezig, PSG doet Spurs voorstel en United meldt zich

2423
0

Xavi Simons mag dan vertrokken zijn uit het trainingskamp van PSV maar zijn vertrek is nog altijd onderwerp van gesprek.

Dat geldt overigens niet alleen voor PSV maar feitelijk is de gang naar Parijs een gespreksonderwerp door geheel Europa. Media en kranten in de Zuid-Europese voetballanden maken melding over meerdere clubs die concrete interesse tonen in de aanvallende middenvelder. Niet alleen red Bull Leipzig dingt mee naar de handtekening van Xavi Simons maar ook Tottenham Hotspur en Manchester United zouden in de markt zijn voor de speler die PSV vol vragen achter liet.

In Italië melden Italiaanse kranten dat Xavi Simons in de belangstelling zou staan van Tottenham Hotspur. Ook klinkt daar plots de naam van Manchester United en Erik ten Hag, die zich al zouden hebben gemeld bij Paris Saint-Germain voor Simons.

Simons verlaat PSV op zeer korte termijn voor PSG, dat zes miljoen euro voor hem betaalt. Het is lang niet zeker dat Xavi Simons komend seizoen ook daadwerkelijk in Parijs zal gaan spelen. Zijn toekomst in Parijs hangt af van de situatie van Kylian Mbappé en Neymar. De geruchten over Xavi Simons volgen elkaar in rap tempo op.

Zo meldt L’Équipe dat Manchester United zich bij Paris Saint-Germain heeft gemeld. Erik ten Hag zou de komst van Xavi Simons helemaal zien zitten. United zet echter in op een huurconstructie met koopoptie, maar daar wil Paris Saint-Germain juist weer niet aan.

Volgens de Italiaanse transferexpert Gianluca Di Marzio is het niet ondenkbaar dat Xavi Simons alsnog voor een Premier League-club gaat spelen. Tottenham Hotspur zou zelfs al een voorstel hebben gekregen vanuit Parijs. De Parijse club deelde volgens Romano al enkele details waaronder een huur van Simons bespreekbaar zou zijn.

Paris Saint-Germain zou inmiddels aan Spurs hebben medegedeeld dat spits Harry Kane, die ook in de belangstelling van FC Bayern Munchen staat, in de deal betrokken zou moeten worden. Kortom, Xavi Simons is een heus ruilobject dan wel ruilmiddel geworden. De jonge aanvaller is in één weekend slechts verworden tot een speelbal van door geld uit oliestaten gedreven clubs en dat betekent vaak dat een speler niet meer de macht en zeggenschap heeft over zijn eigen carriere.


Vorig artikelDerde plotselinge vertrek in vier jaar | Vertrek Simons mede ingegeven door opstappen Ruud van Nistelrooij
Volgend artikelDe Telegraaf wijst naar Peter Bosz: ‘Simons mist emotionele connectie die hij met Van Nistelrooij had’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in