Home Nieuws Xavi Simons krijgt in Duitsland meteen de wind van voren | Simons...

Xavi Simons krijgt in Duitsland meteen de wind van voren | Simons blikt terug op transfer van PSG naar PSV

62367
0

Xavi Simons heeft ondertussen zijn debuut gemaakt voor Red Bull Leipzig. Dat gebeurde tegen het Italiaanse Udinese en de Duitsers verloren bij het debuut van Simons.

Wat Paris Saint-Germain niet lukt met Johan Bakayoko, lukt wel met Xavi Simons. De club uit Parijs trachtte Bakayoko nog te verleiden met miljoenen door hem een route voor te leggen waarbij hij meteen uitgeleend zou worden aan een andere club dan Paris Saint-Germain. Bakayoko hapte niet toe en dsu dacht PSG dat een half jaar later nog eens dunnetjes over te doen bij een andere PSV’er, die zoals bekend wel toehapte.

Vindt Paris Saint-Germain Xavi Simons niet goed genoeg voor Paris Saint-Germain? Ja, luidt het antwoord? Een huurconstructie werd het gevolg. De middenvelder vindt in ieder geval dat hij na een jaar PSV een flinke stap omhoog heeft gezet door bij RB Leipzig te gaan spelen. In gesprek met media van Red Bull Leipzig gaat Simons in op zijn keuze voor de Duitse club.

“Dit is zeker een grotere stap dan ik vorig jaar maakte. De Bundesliga is één van de top vijf competities. Ik ben hier gekomen om te bewijzen dat ik dat ook aankan.” Simons zegt ook aan dat zijn tijd bij PSV hem veel kracht heeft gegeven. “Vorig jaar was een topseizoen voor mij, met ook mij debuut voor het Nederlands elftal. Met die ervaring wil ik nu Leipzig helpen.”

Op zaterdag 12 augustus speelt Red Bull Leipzig de eerste grote wedstrijd. De strijd om Duitse Supercup staat op de agenda en wordt gespeeld tegen Bayern München. Daarna wacht de competitiestart met een uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen. In onderstaande video stelt Xavi Simons zich voor aan de fans van Red Bull Leipzig en blikt hij terug op zijn seizoen bij PSV.

Red Bull Leipzig bevindt zich nog in de fase van de voorbereiding dat er nog oefenwedstrijden op de agenda staan. Xavi Simons kreeg al meteen de wind stevig van voren in de wedstrijden waarin hij minuten maakte. Er vielen al meteen een paar stevige overtredingen te noteren op de aanvaller, zoals onderstaande video laat zien.


Vorig artikelTopclubs Ligue 1 verdringen zich rond De Ketelaere, na Lens ook Marseille in beeld
Volgend artikelNottingham Forest toch tevreden na nederlaag: ‘Ik ben echt heel erg enthousiast over PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in