Home Nieuws Simons en Veerman genieten bij Oranje maar coach, teamgenoten én aanvoerder krijgen...

Simons en Veerman genieten bij Oranje maar coach, teamgenoten én aanvoerder krijgen er door heel Europa van langs

1010
0

Het nieuwe Oranje onder bondscoach Ronald Koeman is nog geen onverdeeld succes tot op heden. Het grote euvel lijkt de defensie te zijn.

Er zijn dus grote zorgen voor Ronald Koeman en zijn staf richting september, als Oranje mag gaan aantreden tegen Griekenland en Ierland. De eindronde van de Nations League werd voor het Nederlands Elftal een grote sof. Ronald Koeman heeft inmiddels met Oranje vier wedstrijden afgewerkt in zijn tweede termijn als bondscoach en slechts één wedstrijd gewonnen. Dat zijn geen beste rapportcijfers en dus valt er veel kritiek te beluisteren.

Niet alleen de Nederlandse kranten zijn erg kritisch op de prestaties van het Nederlands Elftal maar ook in het buitenland laten de kranten zich horen. Bakken vol kritiek voor Ronald Koeman en zijn spelers. De verschillende topspelers en/of de potentiële topspelers van Oranje worden door buitenlandse media in de gaten gehouden maar ook na de finalewedstrijden van de Nations League is men niet mals voor de verschillende Oranje spelers. Na de wedstrijd in Parijs tegen Frankrijk repte men in het buitenland nog over verzachtende omstandigheden. Die vlieger gaat nu niet meer op na de interlands tegen Italie en Kroatië.

Xavi Simons en Joey Veerman zagen afgelopen dagen wat er allemaal gebeurde bij en rond een onrustig Oranje. Tegelijk delen ook de beide PSV’ers in de malaise. Beide jonge middenvelders genieten weliswaar volop bij Oranje omdat hun carrières zich nog in de beginfase begeven maar dat er steeds en continue gepresteerd dient te worden met de nationale ploeg, is Simons en Veerman inmiddels ook wel duidelijk.

De buitenlandse media vinden wel wat van het matte en tamme Oranje, wat totaal niet gedisciplineerd voor de dag komt onder Ronald Koeman. Oranje wordt eigenlijk met de grond gelijk in de buitenlandse kranten.

‘Oranje is een slecht beheerde goudmijn’, is een terechte conclusie in Italie. Eurosport Italia stelt vast dat er genoeg kwaliteit aanwezig is bij Oranje, maar de bondscoach faalt met de tactiek en de discipline. ‘Nederland is een slecht beheerde goudmijn. Het elftal van Koeman is een jong en oersterk team met veel talentvolle spelers. Het gevoel overheerst echter dat er een gebrek aan lijm is die deze talenten bij elkaar houdt en maximaal kan laten presteren. Koeman moet haast maken met het vinden van oplossingen”, vatten de Italianen het geheel kritisch samen.

De BBC stelt vast dat Koeman op zijn tellen moet passen en dat een ontslag niet kan worden uitgesloten als de prestaties zo mager blijven. De Britse staatsomroep zag dat het publiek flink tekeer ging tegen Oranje. ‘Nederland werd uitgejouwd door een thuispubliek dat totaal niet onder de indruk was. Koeman kent een haperende start van zijn tweede periode als bondscoach en de druk op hem neemt alsmaar toe.’

BILD en Kicker stellen vast dat Duitsland en Nederland dezelfde problemen kennen. In beide landen moet er nog veel gebeuren alvorens men volgend jaar zomer goed beslagen ten ijs kan komen op het EK van onze Oosterburen.

Het Spaanse Marca ziet dat Nederland geen enkele ontwikkeling door weet te maken en dat Koeman en niemand anders dan Koeman daar de volledige verantwoordelijkheid voor draagt. ‘Italië kwam een stuk beter voor de dag en Nederland sloot de Nations League af met een deceptie. Italië kon beter omgaan met de wijzigingen die beide ploegen doorvoerden. Het Nederlands elftal blijft op zoek naar zijn identiteit in een toch al lastig decennium voor het Nederlands voetbal.’

Eurosport wijst vooral naar aanvoerder Virgil van Dijk, bij wie het heilige vuur lijkt te ontbreken. Het medium noemde het optreden van Van Dijk ‘desastreus’. ‘Het leek wel alsof hij niet wilde voetballen. Hij zou de leider van de defensie moeten zijn, maar maakt veel fouten en lijkt soms duels met zijn tegenstander te vermijden. De tweede helft ging beter, maar bij de goal van Federico Chiesa had hij eerder in moeten grijpen.’


Vorig artikelTransfersom voor Noa Lang valt lager uit, Club Brugge lijkt water bij de wijn te doen
Volgend artikelJoey Veerman richt zich tot Oranje-collega’s met gesprekken over Peter Bosz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in