Home Nieuws Simons- én Fábio Silva fan Van der Vaart kan het niet laten:...

Simons- én Fábio Silva fan Van der Vaart kan het niet laten: ‘Ongelooflijk, zo negatief’

18881
0

PSV wist zaterdagavond met 0-1 te winnen op bezoek bij Sparta Rotterdam. Die overwinning, een redelijk benauwde overwinning, is niet in de laatste plaats te danken aan Fábio Silva.

Het voorwerk van de jonge Portugese spits bij de 0-1 van El Ghazi weet eigenlijk veel van zijn klasse te verraden. PSV moest het zaterdagavond überhaupt al hebben van de invallers Anwar El Ghazi en Fábio Silva want de eerste help verliep stroef en stroperig. Het lukte PSV onvoldoende het spel te maken, precies dat wat Sparta toestond. De gastheren dachten uit de counter te kunnen scoren en dus lieten zij PSV komen. Het pakte uiteindelijk goed uit en geen andere ploeg dan PSV mocht aanspraak op de overwinning maken maar het moest van diep komen.

Fábio Silva bereidde de treffer van El Ghazi voor door goed druk te zetten aan de rechterkant. “Hij is ongepolijst, maar hij brengt wel veel energie”, zegt journalist Jeroen Stekelenburg over de Portugese jonge ster. Rafael van der Vaart is het absoluut niet met zijn tafelgenoot eens en dient hem van stevige repliek. “Ongepolijst? Het is toch gewoon een goede speler? Ongelooflijk. Het is toch gewoon een goede spits? Ongepolijst vind ik zo negatief.”

“Ik zie heel veel potentie in die gozer”, gaat van der Vaart verder. “Hij is 20 jaar en iedere keer als hij er in komt, dan gebeurd er iets. Plus dat hij de mentaliteit heeft en blijft gaan. Luuk de Jong vind ik ongepolijst, maar deze jongen vind ik in aanleg meer kwaliteiten hebben. In het voetballende gedeelte bedoel ik dan”, aldus Van der Vaart, die zich vrijwel wekelijks lyrisch uit laat over Xavi Simons en nu met Fábio Silva een nieuwe speler ziet waar hij erg enthousiast van wordt.


Vorig artikelWillem van Hanegem opnieuw kritisch op PSV na bezoek aan Het Kasteel
Volgend artikelVan Basten kritisch en baalt van vele aankopen: ‘Kan bij PSV ook, alleen het wordt niet gedaan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in