Home Nieuws Siem de Jong vergelijkt Ajax met PSV: ‘Bij PSV telt eerst de...

Siem de Jong vergelijkt Ajax met PSV: ‘Bij PSV telt eerst de winst’

99
0

De sympathieke Siem de Jong is dit seizoen weer ‘gewoon’ speler van voormalig werkgever Ajax. De Jong wil zijn carrière weer herpakken na een seizoen PSV waarin er wisselend succes werd behaald.

De Jong stelde zich uiterst positief op en leefde op naarmate zijn blessures verdwenen. De spits annex middenvelder is een meester in het spelen tussen de linies en heeft ondans het geringe aantal wedstrijden zeker zijn meerwaarde gehad voor PSV.

Siem geldt eigenlijk als de veel betere voetballer van de twee broers. In gesprek met VI vergelijkt Siem de Jong PSV en Ajax en ziet duidelijke verschillen, maar ook veel overeenkomsten.

‘Uit ervaring weet ik ook dat er bij PSV en Ajax anders over de manier van voetballen wordt gedacht. Bij PSV wordt er na een voorsprong vaak gekozen om wat in te zakken, de tegenstander te laten komen en zelf te loeren op de kans. De ploeg creëert op die manier de ruimte voor zichzelf. Bij Ajax blijft ook bij een voorsprong het vizier echt volle bak vooruit gericht, met druk zetten, waardoor je soms ook verdedigend kwetsbaar kan zijn.

Op de vraag of hij zich een Ajacied in een PSV shirt voelde zegt hij diplomatiek: ‘Ik was in dienst van PSV en voelde me vorig seizoen dus ook gewoon speler van die club. Natuurlijk kende ik de sentimenten, maar voor mij telde het sportieve verhaal. Het is mooi dat ik op bepaalde momenten bepalend kon zijn.’

Over de druk bij beide clubs is hij eenduidig. Het trainingscomplex de Herdgang wordt vaak afgedaan als gemoedelijk en rustig maar dat zegt volgens Siem de Jong niets over de druk van het moeten presteren in Eindhoven. ‘Net zoals bij Ajax is bij PSV een seizoen niet geslaagd als ze niet kampioen worden. Die druk is er daar ook. Alleen de culturen zijn anders. Bij Ajax telt resultaat én goed voetbal, bij PSV telt allereerst de winst. En als dit met leuk voetbal samengaat, is dat mooi. Ik denk dat het verschil is dat dit bij Ajax een must is, en bij PSV een prettige bijkomstigheid. Maar de druk van het wekelijks moeten winnen is in Eindhoven net zo sterk als in Amsterdam.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here