Home Nieuws ‘Sfeer tijdens wedstrijd tegen Benfica trok Götze over de streep om bij...

‘Sfeer tijdens wedstrijd tegen Benfica trok Götze over de streep om bij PSV te blijven’

2612
0

Mario Götze verlengde deze week zijn contract bij PSV tot 2024. Daar werd vooraf niet door een ieder rekening mee gehouden.

Vorig jaar 6 oktober was de dag dat Mario Götze zijn toekomst wist verbinden aan PSV. Roger Schmidt trok hem over de streep maar nog geen jaar later is Götze een echte PSV speler geworden en wenst hij zijn toekomst voor de langere termijn aan de club te verbinden. En zo geschiedde want Götze en PSV verlengen tot en met 2024. Niet alleen de PSV fans zijn erg blij met het langere verblijf van de Duitse wereldkampioen in Eindhoven maar de hoofdpersoon zelf is ook verhuld met zijn nieuwe en langere contract. Götze voelt zich prima op zijn plaats in Eindhoven en dus wilde hij langer blijven.


Er zijn voor de Duitse wereldkampioen vele verschillende redenen om in Eindhoven te verlengen. De ambities van de club, de sfeer op de Herdgang, het nieuwe team, de kwaliteiten van Roger Schmidt en natuurlijk ook zijn thuissituatie want de middenvelder kan gewoon in zijn vertrouwde omgeving net over de grens in Duitsland blijven wonen. Ook speelde de PSV achterban een rol voor Götze om te verlengen. ‘Zoals alle nieuwelingen van vorig seizoen heeft Mario Götze pas onlangs ervaren wat de supporters van PSV kunnen losmaken. Met name de ambiance tijdens de Europese play-off tegen Benfica trok hem over de streep om bij PSV te blijven’, schrijft het Eindhovens Dagblad. Een lezing die eerder ook al werd bevestigt door Mario Götze.

John de Jong bevestigde maandag en vorige week na het sluiten van de transfermarkt al dat er in de laatste dagen van de transferperiode ‘serieuze belangstelling’ was voor Mario Götze. De Duitser voelt zich echter uitstekend bij PSV. Toch had de Duitser de club deze zomer eenvoudig kunnen verlaten, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. Het vorige contract kende namelijk een zogenaamde ‘uitstapclausule’, zo weet het Eindhovens Dagblad. In plaats van een transfer naar een ‘Champions League club’ ging Götze voor een langer verblijf in Eindhoven.

De krant schrijft dat PSV Mario Götze voor slechts een paar miljoen euro had moeten laten gaan deze zomer als die situatie naar voren was gekomen. Götze twijfelde deze zomer geen moment en wilde zelfs langer bij PSV blijven omdat hij ‘sportieve kansen ruikt in Eindhoven’, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. Een belangrijke reden voor de clubleiding zou het beschikbare kapitaal zijn. Ook op het veld is er sprake van flink wat kapitaal met de aanwezigheid en langlopende contracten Noni Madueke en Cody Gakpo.