Home Nieuws Sevilla zegt ‘Gracias Luuk’, PSV ‘koopt’ voor 3 miljoen euro 25 doelpunten

Sevilla zegt ‘Gracias Luuk’, PSV ‘koopt’ voor 3 miljoen euro 25 doelpunten

3201
0

PSV doet er verstandig aan Luuk de Jong zo snel mogelijk te kopen. Die woorden sprak Valentijn Driessen enkele weken geleden uit.

De Chef Voetbal van de Telegraaf maakte een hele simpele rekensom. De Jong kost een vermogen aan salaris maar gaat ook leveren. De spits was afgelopen jaren van waarde voor Sevilla en scoorde zowel nationaal als internationaal. De Jong scoorde in de arena’s van Madrid, Barcelona en Valencia en was afgelopen jaar ook zowaar nog van waarde voor FC Barcelona, waar hij later ook nog eens de harten stal van de fans. De Barca fans zagen vooral een normale speler, die wars is van vedette gedrag maar gewoon keihard werkt en zichzelf is. Dat scoort nu eenmaal in de voetballerij, ook bij FC Barcelona.

PSV koopt met Luuk de Jong een spits die technisch vaardiger is geworden door zijn verblijf in het buitenland. De Jong beweegt soepeler, is nog beter aanspeelbaar dan in zijn periode bij PSV en heeft zijn basistechniek uitgebreid. De spits is klaar om voor PSV te presteren en simpel gezegd koopt de club eigenlijk 20 tot 25 doelpunten in. Daarmee ben je in de Eredivisie als topclub al snel verzekerd van de eerste of tweede plaats. PSV werd afgelopen seizoen tweede op slechts twee punten van de koploper, zonder een echt scorende spits. PSV werd tweede met vele blessuregevallen in de aanval. De eerste en tweede plaats zijn komend seizoen goed voor rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Champions League dus PSV zet met de terugkeer van Luuk de Jong automatisch hoog in.

Inmiddels heeft zijn vorige werkgever via sociale media haar dankbaarheid getoond aan de spits. Luuk de Jong bezorgde de club uit Andalusië wederom een Europa League en gaat de geschiedenisboeken in. Het ‘Gracias Luuk’ vanuit Sevilla klinkt dan ook welgemeend aan het adres van de beste kopper van Europa, die PSV weer vooruit gaat helpen in het bereiken van een volgende fase van de club. PSV zal zo’n drie miljoen euro overmaken naar Andalusië. Luuk de Jong zal in Eindhoven grootverdiener gaan worden.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here