Home Nieuws Sevilla ontvangt PSV met weer een nieuwe coach | ‘Tegen Sevilla had...

Sevilla ontvangt PSV met weer een nieuwe coach | ‘Tegen Sevilla had hij twee goals moeten maken’

770
0

Sevilla FC heeft zich opnieuw ontdaan van een coach. De club uit Andalusie blijft in de competitie maar matig presteren en dus zag de clubleiding opnieuw geen andere uitweg.

Al erg vroeg in het seizoen ontslaat de tegenstander van PSV opnieuw haar trainer/coach want op geen kwart van de competitie liggen er voor Sevilla nog alle mogelijkheden op een fatsoenlijke eindklassering in La Liga. PSV treft eind volgende maand Sevilla met trainer Diego Alonso aan het roer.

Sevilla heeft Alonso inmiddels gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. De 48-jarige Uruguayaan, die begin dit jaar werd ontslagen als bondscoach van Uruguay na de uitschakeling in de groepsfase op het WK, volgt de ontslagen José Luis Mendilibar op.

De club besloot Mendilibar op straat te zetten vanwege de tegenvallende resultaten. Sevilla staat op een teleurstellende veertiende plaats in de competitie. De trainer die afgelopen seizoen de Europa League won, had dus niet al teveel krediet bij de clubleiding. Het blijft echter onrustig bij de club, die PSV vorige week dinsdag met een nederlaag terug naar Spanje had moeten sturen.

De voormalige trainer Mendilibar had maar dertig wedstrijden de leiding over Sevilla. Alonso wordt de vierde trainer in een jaar tijd bij de club. Hij moet Sevilla doen laten stijgen op de Spaanse ranglijst en naar internationaal succes leiden. Ook wil de clubleiding dat Sevilla snel gaat stijgen naar een plaats die recht geeft op Europees voetbal.

Bij Veronica Offside bleek de wedstrijd tussen PSV en Sevilla van vorige week nog steeds onderwerp van gesprek te zijn. Zo vond Wim Kieft André Ramalho erg tegenvallen en zelfs niet goed genoeg voor PSV maar Kieft is wel zeer te spreken over het spel van Noa Lang in de wedstrijd tegen Sevilla.

“Ik vond PSV tegen Sevilla goed spelen. Maar als je tegen dat soort tegenstander speelt en je hebt verdedigers als Ramalho, dan loop je wel het risico dat je het een en ander tegenkrijgt. Tegen Sparta heb je dat natuurlijk minder. Hij is gewoon totaal ongeschikt. Hij kan niet eens ballen wegwerken die op hem af komen. Hij staat ook altijd verkeerd en komt simpelweg kwaliteit tekort”, aldus Kieft, die vervolgens Noa Lang onder de loep neemt.

“Het blijft een veelbelovende speler. Op een gegeven moment, als hij die laatste stap wil maken, dan moet je er tegen Sevilla gewoon twee maken. Hij was zó goed tegen die Navas, maar als je je wil onderscheiden, dan moeten die goals nog wel komen. Het kan natuurlijk wel gewoon bij die jongen”, aldus Wim Kieft, die verwacht dat PSV Sevilla in Spanje moet gaan verslaan om de kansen op Champions League-voetbal na de winterstop overeind te houden.


Vorig artikelNa Olympique Marseille ook Italiaanse Serie A club concreet voor Ruud van Nistelrooij
Volgend artikel‘Waarom is Jerdy Schouten niet geselecteerd voor Oranje?’ | Bakayoko of Lozano?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in