Home Nieuws ‘Sevilla levert per wedstrijd meer dan 30 voorzetten af’ | ‘Voor wedstrijd...

‘Sevilla levert per wedstrijd meer dan 30 voorzetten af’ | ‘Voor wedstrijd tegen FC Volendam wél met Sevilla bezig geweest’

436
0

Wat voor tegenstander treft PSV met Sevilla? Het is duidelijk dat de ploeg uit Andalusie niet de beste fase uit haar bestaan door weet te maken want in La Liga gaat het meer dan moeizaam.

Sevilla heeft een min of meer wat oudere ploeg te zijn waarin veelal spelers actief zijn die toch min of meer over het daadwerkelijke hoogtepunt van hun carriere heen zijn. Dat geldt voor Ivan Rakitić en Sergio Ramos maar ook voor andere ouder gedienden uit de selectie van Sevilla. Desalniettemin moet PSV voor het voetballende vermogen van de Spanjaarden op haar tellen passen.

Dat de beste kopper van Europa bij PSV speelt, is een uitgemaakte zaak maar ook bij Sevilla kunnen we spreken over een kopsterke voorhoede. Sevilla valt ook op met het enorme aantal voorzetten dat het iedere wedstrijd geeft. In de competitie kwam het tot nu toe tot gemiddeld 32 voorzetten per duel, 10 meer dan de nummer twee en drie van La Liga. Met name Marokkaans international Youssef En-Nesyri is ijzersterk in de lucht en wint met regelmaat de kopduels van zijn directe tegenstanders.

Een van de zwaktes van Sevilla komt direct naar voren indien het de tegenstander lukt om onder de druk uit te spelen omdat de Spanjaarden het lastig hebben tegenover snelle, diepgaande aanvallers. De snelheid van Noa Lang en Hirving Lozano en later wellicht Johan Bakayoko kunnen een groot wapen vormen voor PSV. Het centrum van Sevilla met Sergio Ramos, heet niet erg snel en wendbaar te zijn.

Ondanks de vele voorzetten komt Sevilla vanuit open spel echter maar moeizaam tot echte grote kansen. Het meeste gevaar komt uit dode spelmomenten met vijf spelers die uitstekend kunnen koppen en nog eens twee of drie spelers die loeren op de afvallende bal, leert een analyse van Voetbal International ons.

Volgens de analyse van het weekblad zal de openingsfase tussen PSV en Sevilla FC cruciaal worden. Van PSV wordt verwacht verzorgd en aanvallend voetbal op de mat te leggen, opdat er zodoende uit open voetbal kansen kunnen worden gecreëerd. Indien het Sevilla lukt om er een fysieke vechtwedstrijd van te maken lijken de Spanjaarden de overhand te krijgen, weet Voetbal International te melden.

Ondertussen gaf Peter Bosz deze week toe dat hij toch uiteindelijk wel met tegenstander Sevilla is bezig geweest terwijl de thuiswedstrijd tegen FC Volendam nog gespeeld diende te worden. Bosz predikt vaak dat hij niets wil weten of horen over bepaalde tegenstanders als er nog een andere wedstrijd op de agenda staat.

Bosz gaf toe dat hij de avond voor PSV – FC Volendam wel met Sevilla bezig is geweest, door de wedstrijd tussen FC Barcelona en Sevilla te bekijken en analyseren. ‘Als je het zo bekijkt, ben ik inderdaad wel met de wedstrijd tegen Sevilla bezig geweest’, aldus Peter Bosz, die een glimlach niet kon onderdrukken.


Vorig artikelZo kondigt PSV de terugkeer van de Champions League in het Philips Stadion aan
Volgend artikelSpaanse krant wakkert vuur aan: ‘Dmitrovic terug naar stadion van zijn nachtmerrie’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in