Home Columns Sevilla FC is sportief | Spaanse club blonk voor de veldbestorming niet...

Sevilla FC is sportief | Spaanse club blonk voor de veldbestorming niet uit in sportiviteit, erna zeker wel

5071
0

De wedstrijd PSV – Sevilla FC ligt alweer enkele dagen achter ons maar voor PSV is het tweeluik nog net voorbij omdat de UEFA nog met een straf op de proppen zal gaan komen.

De verwachting is dat de Europese voetbalbond zich deze week bij PSV zal gaan melden met een schikkingsvoorstel. Ondertussen is PSV druk doende maatregelen te treffen om volgende incidenten niet meer te kunnen laten gebeuren. De eventuele straf voor de club had ongeacht de inhoud van de straf, nog veel hoger kunnen uitvallen als de keeper van Sevilla een andere reactie dan zelfbescherming of zelfbeheersing ten toon had gespreid.

Ga maar na: je wordt in de rug aangevallen ten overstaan van een vol stadion. Menig keeper had een andere reactie gegeven, deels uit woede, adrenaline of door het ontbreken van zelfbeheersing. De keeper van de Spaanse club besloot echter uiterst professioneel te handelen en niet zoals AZ keeper 12 jaar geleden Esteban deed, een paar rake trappen uit te delen aan de Ajax fan die hem belaagde.

Door het professionele gedrag van Marko Dmitrovic zou PSV er nog redelijk goed vanaf kunnen komen. Had de keeper ‘besloten’ verslagen op het veld te blijven liggen, zijn medespelers geweigerd hebben verder te spelen en/of een andere reactie ten toon hadden gespreid, was de kans groot geweest dat de wedstrijd gestaakt werd. Het gevolg daarvan was hoogstwaarschijnlijk een 0-3 nederlaag geweest.

Op dat vlak kunnen Sevilla FC en haar trainers plus staf en selectie géén onsportiviteit worden verweten. Eerder in de wedstrijd was dat overigens wel het geval. Het vele tijdrekken en het soms theatrale spel, wat door de scheidsrechter te laat werd beoordeeld, kwam de sportiviteit niet ten goede.

We kunnen gerust concluderen dat Sevilla FC na het incident sportief gehandeld heeft want ook na de wedstrijd werd er louter positief over PSV en het Philips Stadion gesproken. Zo gaf technisch directeur Monchi aan uitstekend te zijn ontvangen door PSV en had sterspeler Ivan Rakitic positieve woorden over voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij. Marko Dmitrovic vond het incident pijnlijk maar zei PSV een prachtige club te vinden. Kortom: Sevilla FC kan gerust als een sportieve club worden gezien.


Vorig artikelStralende Bakayoko trots om PSV’er te zijn én blijven: ‘Ik wil kampioen worden met PSV’
Volgend artikelPSV bevestigt interesse Paris Saint-Germain voor Bakayoko, maar meer clubs tonen interesse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in