Home Nieuws Sevilla beter in Eindhoven, PSV beter in Sevilla | ‘Eindhoven blijft paradijs...

Sevilla beter in Eindhoven, PSV beter in Sevilla | ‘Eindhoven blijft paradijs voor Sevilla’

183
0

Voor PSV zit het Europese seizoen er weer op. Zo net na de winterstop betekent voor PSV vaak het einde van een Europese campagne omdat de ploeg vaak niet bestand is tegen de weerstanden die het Europese voetbal met zich meebrengen.

Het Europese seizoen 2022 – 2023 was opnieuw een tegenvallend seizoen en de club lijkt ergens de ambitie te hebben om Europees succesvol te zijn. De Spaanse kranten zagen donderdagavond dat Sevilla beter was dan PSV, waar de algemene opinie ook is dat PSV juist in Sevilla de betere ploeg was. Zeker de eerste helft. Hoe dan ook, Sevilla zegevierde opnieuw in Eindhoven. De stad waar de eerste Europa League gewonnen werd. De kranten in Spanje zijn opgelucht, gezien het wedstrijdverloop.

AS schrijft: ‘Eindhoven blijft een paradijs voor Sevilla. Sampaoli’s mannen hadden het moeilijk in een slotfase van een wedstrijd waarin ze veel beter waren dan PSV. ‘Toen de gemakzucht toesloeg, kregen ze het moeilijk. En Ruud van Nistelrooij had een gelukkige hand van wisselen’, aldus AS.

‘Sevilla lijdt onnodig voor kwalificatie’, zag Marca. ‘Zoveel leed hadden ze niet verwacht in het laatste kwartier, nadat ze de wedstrijd verder hadden gecontroleerd. Maar dit Sevilla is van papier: er is weinig voor nodig of het breekt. Het goede nieuws: ze zijn door. De Europese droom blijft in stand, en die proeft beter als het begon met lijden’, schrijft Marca.

De krant vervolgt haar relaas: ‘PSV begon met een kopkans in de eerste minuten, daarna niets meer. In de tweede helft kwamen de problemen. Luuk de Jong maakte 1-0, met nog een kwartier te gaan. Problemen, en die hadden groter kunnen zijn als Fábio Silva niet nipt buitenspel had gestaan. Silva scoorde in de 95e minuut nog, maar Sevilla hield vol. Overvraagd tot het randje, maar naar de volgende ronde.’

El Mundo Deportivo zag dat Sevilla op buigen stond in de slotfase: ‘Sevilla had tot de slotfase geen probleem, in de laatste minuten moesten ze lijden. Eind goed al goed, maar het werd niet verwacht dat Sevilla het zo moeilijk zou krijgen. Na de 1-0 leek het lastig, maar de thuisploeg ging het hoe dan ook proberen. Het werd 2-0, maar voor meer was geen tijd meer. Missie volbracht, zij het met meer werk dan werd vermoed”, aldus de kwaliteitskrant El Mundo Deportivo.


Vorig artikelAbsurd: veldbestormer had al een stadionverbod en zorgde eerder voor problemen (video)
Volgend artikelTechnisch directeur Sevilla zag vrees uitkomen: ‘PSV was al dominant in Spanje’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in