Home Nieuws Serie A clubs en Besiktas pakten niet door voor ‘vriend van Lozano’...

Serie A clubs en Besiktas pakten niet door voor ‘vriend van Lozano’ en dus maakt ‘Guti’ furore bij PSV

3463
0

Erick Gutiérrez is terug in het elftal van Roger Schmidt en dat lag afgelopen maanden bepaald niet in de lijn der verwachtingen.

Hoe blessureleed en een dramatisch slechte wedstrijd in Monaco het perspectief voor Erick Gutiérrez wist te veranderen. Guti hing er eigenlijk maar wat bij in Eindhoven afgelopen maanden want er gloorde nauwelijks kansen op speeltijd voor de bijna vergeten Mexicaan. Erick Gutiérrez staat in Eindhoven voornamelijk bekend om zijn uitmuntende start bij PSV en als vriend van Hirving Lozano. Guti knalde zichzelf in Den Haag naar een behoorlijk status in zijn eerste wedstrijd maar daarna werd alles minder voor de middenvelder, die in eigen land nog altijd veel aanzien geniet en bovendien nog altijd als international wordt gezien.

Voor de Mexicaanse ploeg maakt hij minder minuten dan voorheen maar hij is nog altijd in beeld bij de Mexicaanse keuzeheer. Guti leek afgelopen zomer te vertrekken uit Eindhoven, maar heeft zijn kans na zijn blessure alsnog weten te grijpen. Ondermeer het Turkse Besiktas wilde de middenvelder afgelopen zomer naar Istanbul transfereren maar de huurtransfer vond geen doorgang. Ook waren er enkele clubs uit de Serie A die het wel zagen zitten in de Mexicaan maar om uiteenlopende redenen zat een transfer er niet in.

“Gutiérrez miste de complete voorbereiding met PSV en leek zich tevreden te moeten stellen met een bijrol, omdat Marco van Ginkel definitief terug is en op zijn plek de voorkeur kreeg. Een terugkeer naar Mexico wees de Latijns-Amerikaan deze zomer van de hand, aangezien hij zich nog niet klaar voelde in Europa. Vanuit Italië was er wel belangstelling, maar clubs pakten niet door en dus bleef ‘Guti’ bij PSV”, schrijft PSV-watcher Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad.

De laatste wedstrijden heeft de international van Mexico een vaste basisplaats in de equipe van Roger Schmidt en dus mag hij hopen op meer. “Met ook nog Davy Pröpper en Ryan Thomas in de selectie oogde de situatie in de nazomer tamelijk uitzichtloos voor hem. Thomas is echter tot de winterstop uitgeschakeld en Pröpper heeft zijn stempel mede door blessures ook nog nauwelijks kunnen drukken. Vanaf het moment dat hij na een wissel na 45 minuten tegen Feyenoord riep dat hij niet vermoeid was, heeft de voormalig kampioen geen basisplek meer gekregen bij PSV”, is de lezing van het Eindhovens Dagblad over het perspectief van Erick Gutiérrez.


Vorig artikelAnalisten lovend over ‘Europese topspeler’ Ibrahim Sangaré, Valentijn Driessen blijft twijfels houden
Volgend artikelSpaanse kranten halen uit naar Memphis, Luuk de Jong ‘hangt erbij in Barcelona’ en is op weg naar uitgang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in