Home Nieuws Serie A baas in de bres voor Denzel Dumfries na racistisch incident...

Serie A baas in de bres voor Denzel Dumfries na racistisch incident bij Lazio – Inter

545
0

Denzel Dumfries is uitstekend begonnen aan zijn nieuwe avontuur in Milaan maar kende afgelopen weekend een vervelend moment in Rome.

De rechtervleugelverdediger moest enkele weken acclimatiseren maar veroverde daarna al snel een basisplaats in het elftal van Internazionale. Dumfries is niet elke week basisspeler maar hij veroverde wel de harten van de Inter fans met zijn fanatisme en energieke als even aanvallende spel. Dumfries viel tijdens Lazio – Internazionale na 67 minuten in en na de 2-1 van Felipe Anderson was hij woedend op de Braziliaan, die scoorde terwijl Inter-back Federico Dimarco met pijn op de grond lag.


Dumfries kreeg daarna de aanhang van Lazio over zich heen. In elk geval één van de supporters op de tribune maakte vervelende gebaren naar Dumfries. Competitiebaas Paolo Dal Pino van de Serie A schaamt zich voor het incident en springt in de bres voor Dumfries. De Serie A baas wil maatregelen nemen.

Dal Pino eist dat keiharde maatregelen als individuen te maken krijgen met dit soort problemen. Hij wil paal en perk stellen aan racisme in de Italiaanse voetbalstadions. “Dan willen we mensen die zich schuldig maken aan racisme, levenslang kunnen schorsing. En dat geldt dan niet voor één stadions, maar voor alle stadions in Italië”, aldus Dal Pino namens de Serie A.

Italië en racisme hebben een lastige relatie. Al decennialang worden er acties ondernomen tegen racistische uitlatingen van voetbalfans. “Elke vorm van racisme en discriminatie is verschrikkelijk en mogen we niet aanvaarden”, aldus een duidelijke Dal Pino over het incident rond Dumfries.