Home Nieuws Sergiño Dest voelt veel vertrouwen en verklaart transfer: ‘PSV was elke dag...

Sergiño Dest voelt veel vertrouwen en verklaart transfer: ‘PSV was elke dag met me bezig’

678
0

Sergiño Dest is PSV’er en daar is de hoofdrolspeler zelf ook erg blij mee. Dest is inmiddels met de selectie naar Glasgwo gereisd voor de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Rangers.

Dat mag een beste meevaller heten voor Peter Bosz want zodoende heeft de coach meteen de beschikking over extra verdedigende kwaliteiten en een speler met ervaring. Dest is maar wat blij dat hij onderdeel van PSV is geworden komend seizoen en voor PSV uit mag komen.

De in Nederland geboren Amerikaan denkt dat hij goed past in Eindhoven en hoopt zijn ervaring te kunnen delen. Technisch directeur Earnest Stewart was even in de weer met de komst van de vleugelverdediger met scorend vermogen. Dest blikt terug op de afgelopen dagen en doet zijn verhaal.

“PSV was elke dag met me bezig”, begint Dest in gesprek met PSV. De Amerikaan wordt voor een seizoen gehuurd van FC Barcelona en kan na dat jaar voor tien miljoen euro worden overgenomen. “Dat gaf me een goed gevoel. Daarnaast denk ik dat de speelstijl van Peter Bosz enorm bij me past. Ik keer terug naar Nederland als hetzelfde type voetballer, maar met veel meer ervaring en hopelijk ook een hoger rendement. Ik kan niet wachten op mijn debuut”, klinkt het.

Stewart bevestigt ook dat Dest fit genoeg is, ondanks zijn geringe speeltijd bij AC Milan het laatste jaar. De technische baas is van mening dat Dest erg goed bij PSV past en precies op het juiste moment aansluiting vindt bij de club.

“Hij heeft de hele voorbereiding bij FC Barcelona meegedraaid, dus hij is fit. Als een speler heel graag wil, dan geeft dat een extra goed gevoel. Het is een zeer vaardige verdediger die met zijn creativiteit en explosiviteit ook aanvallend kan bijdragen”, aldus Earnie Stewart.


Vorig artikelTopfitte Sergiño Dest reist na medische keuring mee naar Glasgow en is klaar voor basisplaats op Ibrox Park
Volgend artikelDefensieve problemen op Ibrox Park, PSV met slechts 5 verdedigers na afhaken Van Aanholt en Mwene

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in