Home Nieuws Selectie over trainingen: ‘Het is onderling en vanuit de staf veel te...

Selectie over trainingen: ‘Het is onderling en vanuit de staf veel te stil’

1554
0

Roger Schmidt staat bepaald niet bekend als een trainer die zijn mond houdt.

De Duitser was afgelopen weken volop in het nieuws vanwege uitspraken over de VAR, de uitspraken over de vermeende partijdigheid van Bas Nijhuis en schroomt feitelijk nergens om zijn mening te verkondigen. In dat kader is het opvallend te noemen dat AD journalist en PSV watcher Maarten Wijffels namens het Eindhovens Dagblad openlijk stelt dat spelers uit de PSV selectie zouden bewerken dat het erg stil op de trainingen.


Wijffels stelt ook vast de groep van PSV wellicht toch wat ervaren spelers mist die hun mond open doen op momenten dat het nodig is. Daarbij verwijst de PSV volger naar Stijn Schaars die in 2015 eens een ‘bommetje’ op de training wist op te werpen. Eerder deze week haalde Aad de Mos al aan dat het met het mentale aspect niet helemaal goed zit bij PSV.

Wijffels schrijft over de huidige situatie: “Het gevoel van urgentie ontbreekt. In situaties als deze moet je als topvoetballer ‘ruiken’ wat een wedstrijd vraagt. Samenwerken, ook door communicatie. Bij wedstrijden, en volgens PSV-spelers ook bij trainingen, is het onderling en vanuit de staf veel te stil’. schrijft Wijffels in AD Sportwereld.

Het huidige PSV vervalt in oude patronen, ziet Wijffels. Steeds opnieuw heeft de ploeg te maken met onnodige tegendoelpunten. Is het de onervarenheid, een gebrekkige defensie of een gebrek aan sterke karakters binnen de groep die Schmidt tot zijn beschikking heeft?

De PSV volger van AD Sportwereld ziet ook Schmidt tekort schieten. Daarover schrijft Wijffels: “Inmiddels is het buiten het veld ook vrij schieten. Op de trainer vooral, in de pers en op sociale media. Zoals spelers dat gevoel voor urgentie missen, zo proef je dat ook bij Roger Schmidt. “Ik ben niet ontevreden’’, zei hij na een januarimaand waarin PSV niet één van zijn drie eredivisietoppers won. Maar topvoetbal is het lezen van processen en daar iets mee doen”, aldus Maarten Wijffels met een aantal kritische noten over het wel en wee van PSV en over het wel en wee van de club op het traingsveld.


Facebook Comments