Home Nieuws Selectie niet afgetrainde Mo Ihattaren is Amsterdamse provocatie, hoe reageert PSV?

Selectie niet afgetrainde Mo Ihattaren is Amsterdamse provocatie, hoe reageert PSV?

3477
0

Mo Ihattaren is onderdeel van de Ajax selectie voor de bekerfinale tegen PSV. Dat nieuws werd zaterdag bekend gemaakt.

Het gegeven en de selectie van Ihattaren, houdt zowel de PSV als de Ajax gemoederen bezig. We kunnen gerust stellen dat het selecteren van Ihattaren iets weg heeft van een provocatie richting PSV. De Utrechtse middenvelder lijkt nog lang niet topfit te zijn maar mag toch mee naar de Rotterdamse Kuip. Ten Hag noemt het een beloning voor het harde werken, waar de coach van de Amsterdammers enkele weke geleden nog zei dat Ihattaren niet kan rennen. ‘Als je niet kunt rennen, houdt alles op’, zei ten Hag over Ihattaren. Het leverde veel kritiek en reacties op.

Enkele weken later heeft men in Amsterdam beslist dat Mo Ihattaren onderdeel van de selectie is voor de wedstrijd tegen PSV. Een aantal wedstrijdminuten voor Jong Ajax en een paar passes voorwaarts is dat wat Mo Ihattaren gepresteerd heeft. De inslag voor de selectie van Mo Ihattaren is een provocerende insteek. In Amsterdam wenst men de aandacht van PSV te vangen zodat de voorbereiding anders wordt.

Opmerkelijk zijn de uitspraken van enkele Ajax prominenten over Ihattaren. Zo zegt ten Hag over de middenvelder die dus nog lang niet topfit is: ‘Hij gaat vooruit, hij wordt krachtiger. Het is nog een lange weg, maar hij is een geweldig talent. Hopelijk kan hij dit een vervolg geven. Dat zou geweldig zijn voor Mo, voor Ajax en het Nederlandse voetbal’, aldus ten Hag, die ook weet dat Ihattaren nog niet afgetraind is. Enkele foto’s van de middenvelder in Ajax shirt laten zien dat er nog geen sprake is van een afgetrainde situatie. ‘Zijn gewicht is al behoorlijk op peil’, zegt een Ajax insider over Mo Ihattaren. Het is een veelzeggende uitspraak.

De vraag is hoe PSV gaat reageren op de aanwezigheid van Mo Ihattaren in Rotterdam rond PSV – Ajax. De directie van de club heeft op een gepaste en beschaafde manier afscheid van Ihattaren genomen. De middenvelder wist Gerbrands en de Jong recent nog te bedanken voor de goede zorgen maar minder gevleid sprak Ihattaren over Roger Schmidt.


Facebook Comments Box