Home Nieuws Seizoen 2018-2019 is geen mislukt seizoen

Seizoen 2018-2019 is geen mislukt seizoen

30
0

Heeft Mark van Bommel alles uit het huidige PSV gehaald? Die vraag zal menig PSV fan deze zomer parten spelen nu PSV voor het eerst sinds 2015 geen enkele prijs heeft gepakt.

Menig fan vindt: “Een seizoen is mislukt als je geen prijs pakt”. Daar zit zeker een kern van waarheid in, ook al klinkt het vrij negatief. Maar menig fan vindt ook dat met dit puntenaantal en een hele goede eerste seizoenshelft geen sprake kan en mag zijn van een mislukt seizoen.


PSV heeft 83 punten verzameld en dat is normaal gesproken voldoende om kampioen te worden. Vorig seizoen stond PSV op 77 punten op de dag dat de club tegen Ajax kampioen werd.

De balans voor PSV komt dus uit op 26 zeges, 5 remises en 3 nederlagen. Exact dezelfde cijfers als vorig seizoen maar dit seizoen heeft de club een veel beter doelsaldo, +70 tegenover +48 vorig seizoen.

PSV presteerde dus beter dan vorig seizoen maar had dit seizoen te maken met een concurrent die de miljoenen en miljoenen investeringen uitbetaald zag worden. Of het PSV seizoen dan mislukt is, valt nog te bezien.

Mark van Bommel is namelijk een geboren getalenteerde trainer die het in zich heeft om een elftal vechters- en winnaarsmentaliteit te geven. Het huidige PSV wist immers niet van opgeven en knokte zich vaak naar een resultaat. Een bekersof als tegen RKC zal de nog onervaren coach ook niet meer overkomen. Het spel was gedurende een maand of 6 achtereen prima te noemen.

Over 5 weken start het nieuwe seizoen alweer en als dit PSV zich weet te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League kan met recht worden geconcludeerd dat het net afgelopen seizoen niet mislukt is. Zeker niet als blijkt dat de toptrainer in spee laat zien geleerd te hebben van afgelopen jaar. De club kan de nodige inkomende en uitgaande transfers tegemoet zien waardoor er straks met een wellicht gewenste andere keeper (het keeperswerk van Jeroen Zoet kostte de club toch zeker een punt of 6 deze jaargang) weer met fris en nieuw elan gretig jacht op de dubbel gemaakt kan worden.


Facebook Comments