Home Columns Scorebord euforie: ‘PSV is gewaarschuwd’

Scorebord euforie: ‘PSV is gewaarschuwd’

29
0

Soms lijkt Feyenoord net een amateurclub. Het enthousiasme wakkert weer aan na een goede oefenwedstrijd tegen Anderlecht en wat dan volgt is soms fascinerend om te aanschouwen. Steeds opnieuw ontstaat er aan het begin van een seizoen een golf van enthousiasme over een landstitel. Zowel selectie als trainers doen er aan mee, maar ook voor sommige media is het weer een signaal om over een nieuwe landstitel te praten. Terwijl het verschil in begroting tussen PSV en Ajax en op afstand Feyenoord, vele miljoenen euro’s bedraagt. De vijver waarin PSV en Ajax vissen, is een andere vijver dan waarin Feyenoord vist. Maar vooruit, Leicester City lukte het ook, dus waarom Feyenoord niet is een logische vraag.
VI schreeft een artikel op de website over het nakende vertrouwen rondom Feyenoord. Diverse spelers schreeuwen van de daken dat er veel meer inzit dan de beker, want prijzen pakken werkt verslavend, weet Giovanni van Bronkhorst te vertellen. De nog jonge en onervaren trainer lijkt toch te vergeten dat de beker een mini competitie is over een periode van een aantal maanden waarin labiliteit of een gebrek aan kwaliteiten niet altijd naar voren komt en de geluksfactor een grotere rol speelt dan in een competitie over 34 wedstrijden. Een lucky eigen goal van Joel Veltman zorgde voor een euforische sfeer in de Kuip, vegelijkbaar met het winnen van de Chamions League voor Real Madrid. Het was een toevalsoverwinning op Ajax.

Wijsheid en ervaring komen met de jaren. Geldt dat ook voor van Bronckhorst? De vriendelijke trainer bezigt al uitspraken waarvan je je afvraagt wat het nut is om dat op dit niveau nog aan een volwassen groep profvoetballers te melden: We hebben afgesproken het duel als een Europese wedstrijd te benaderen. Dat lukte, ik zie steeds meer spelers elkaar coachen, ik zie de focus die nodig is. We zijn niet voor niets al vijftien wedstrijden ongeslagen gebleven. We hebben niet voor niets de KNVB-beker gewonnen. Ik heb vorig seizoen al gezegd dat als je iets wilt bereiken, je constant zult moeten presteren. Als de spelers van Feyenoord deze wijsheden daadwerkelijk nodig hebben om scherp en gefocust aan de competitie te beginnen, is het wel erg gesteld in Rotterdam Zuid.


Maar Gio ziet meer waar hij op voort kan borduren. ‘Maar we hebben allemaal gezien wat Leicester City vorig seizoen heeft gepresteerd. Ik ga geen dingen roepen, maar ik weet wel dat er nog veel meer in zit dan een beker. Voor veel spelers was het hun eerste prijs en ik kan je uit ervaring vertellen: winnen is verslavend.’

Voor VI in ieder geval aanleiding om de groep subtop voetballers van Feyenoord te duiden als kanshebber voor de landstitel: Als ze ergens in Nederland inmiddels wel een keer zullen weten dat één zwaluw nog geen zomer maakt, is dat wel in Rotterdam-Zuid. In de zomer wordt iedereen kampioen en degradeert er niemand. Maar de vraag is of we het over één zwaluw hebben. De laatste nederlaag van Feyenoord dateert intussen alweer van 14 februari jl. Na de boost van de beker wil Feyenoord nu eerst de Super Cup. PSV is alvast gewaarschuwd, schrijft VI.

Zullen we dan maar gewoon mee gaan in de ‘scorebord euforie’? PSV – Sporting 5-0, Feyenoord is gewaarschuwd..


Facebook Comments