Home Nieuws Schrikbarende cijfers achterhoede PSV

Schrikbarende cijfers achterhoede PSV

18
0

Zoals bekende is de achterhoede van PSV reeds jaren een zorgenkindje, ondanks de recente landstitel. De cijfers met betrekking tot de tegendoelpunten zijn zorgelijk te noemen.

Het is al vrijwel seizoenen op rij zo dat het elftal met de minste tegendoelpunten de schaal aan het einde van het seizoen onhoog kan houden. Afgelopen seizoen was een kleine uitzondering aangezien Ajax net wat minder tegendoelpunten te verduren kreeg dan PSV. De ongekende productie van de voorhoede spelers van PSV zorgden er echter voor dat Ajax qua punten op afstand gehouden kon worden. Nu doelpuntenmakers als Depay en Wijnaldum vertrokken zijn en de club daarmee doelpunten zal gaan inleveren, kan het niet anders dat de titelstrijd nog meer om minder tegendoelpunten zal draaien. In dat kader is de transfer van Moreno naar PSV in vele opzichten een belangrijke te noemen. Een meesterzet van Brands en PSV, echter negatief bekeken ook een aantal seizoenen te laat. Spelers als Derijck en Marcelo waren er debet aan dat de titel niet binnengehaald kon worden; immers de voorhoede van PSV in die seizoenen scoorde er lustig op los.

VI dook de statistieken in en kwam met schrikbarende gemiddelden over afgelopen seizoenen. Het gemiddelde aantal tegendoelpunten over de afgelopen 5 seizoenen bedraagt namelijk maar liefst 40. Deze cijfers tonen nog meer de noodzaak van een ervaren centrale verdediger aan maar geven tevens aan dat een ervaren verdediger 3 seizoenen geleden al noodzaak was. De cijfers tonen ook aan dat het samenspelen van 2 relatief onervaren verdedigers als Bruma en Rekik een slechte zaak is, ondanks de veroverde landstitel. Ter vergelijkbaar; de trainers Hiddink en Koeman van het PSV tussen 2002 en 2007 kende betere gemiddelden. Over die perioden blijkt het gemiddelde 23,2 treffers per seizoen. In die 5 jaar werden slechts 116 tegentreffers geïncasseerd. Het Ajax van Frank de Boer incasseerde afgelopen 5 seizoen het aantal van 154 tegendoelpunten.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here