Home Columns Schrijf Luuk de Jong nooit af maar na vertrek Van Nistelrooij kan...

Schrijf Luuk de Jong nooit af maar na vertrek Van Nistelrooij kan De Jong geen aanvoerder meer zijn

13622
2

Luuk de Jong zal hoogstwaarschijnlijk aanstaande zondag als aanvoerder enkele minuten voor aanvang van de wedstrijd tegen AZ het veld opstappen, maar eigenlijk kan de eerste spits onder Ruud van Nistelrooij niet meer de aanvoerder van deze spelersgroep zijn.

Als aanvoerder is Luuk de Jong de belangrijkste speler van de gehele selectie. Echter heeft de aanvoerder van dienst gefaald want de spelersgroep van PSV is door alle gebeurtenissen geen geheel meer. Dat mag de Achterhoeker zich aantrekken. Karaktermens Luuk de Jong, de spits die nooit opgeeft en nooit bij de pakken neer gaat zitten, heeft het als speler en boegbeeld van de selectie gruwelijk uit de klauwen laten lopen. Het heeft er alle schijn van dat enkele spelers tot twee keer toe een vrij onschuldige en voorzichtige stap naar de directie hebben gemaakt om wat zaken te bespreken, zorgen te uiten en eventueel brandjes te blussen. Het geheel is compleet uit de hand gelopen.

Luuk de Jong had als aanvoerder, ervaren speler en als boegbeeld van PSV, zorgvuldiger met de situatie moeten omgaan en de gang naar de directie voor de bekerfinale niet moeten maken. Na de bekerfinale is er nog een keer een gang naar de directie geweest en dat is op alle vlakken en vanuit meerdere invalshoeken bezien, te veel geweest. De bal der onrust werd groter en groter, rolde harder en harder en bleek niet meer te stoppen. De eenheid binnen de selectie was al ver te zoeken en lijkt nu compleet verloren te zijn, iets wat Luuk de Jong zich kan en moet aantrekken.

Nee, Kenneth Perez had afgelopen zondag geen vooruitziende blik toen hij de aanvalsleider van de club aan een analyse wist te onderwerpen. Wel zei Kenneth Perez na PSV – Heerenveen dat de periode van Luuk de Jong bij PSV ver op haar einde loopt. Perez stelde vast dat PSV dringend moet gaan doorselecteren.

‘Ook Luuk de Jong moet worden vervangen’, klinkt het bij ESPN over De Jong. Toch moeten we niet vreemd opkijken als Luuk de Jong PSV in Alkmaar hoogstpersoonlijk ‘gewoon’ naar de tweede plaats schiet dan wel kopt. Schrijf Luuk de Jong sportief gezien nooit af maar wat er afgelopen dagen én rond de eerdere ontmoetingen met de directie allemaal is voorgevallen, zorgt er voor dat de pijlen ook op Luuk de Jong moeten worden gericht. Luuk de Jong kan hoe pijnlijk het ook is, geen aanvoerder van PSV meer zijn.


Vorig artikelSangaré woedend over vertrek Van Nistelrooij: ‘Ze hebben hem uit zijn auto moeten halen’
Volgend artikelZo kijkt Ronald Koeman naar de onverwachte beslissing van Ruud van Nistelrooij

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in