Home Nieuws Schouten wilde koste wat kost naar PSV: ‘Familieleden hoopten op andere club’

Schouten wilde koste wat kost naar PSV: ‘Familieleden hoopten op andere club’

2632
0

Jerdy Schouten is meer uitgesproken dan menigeen denkt.

Uiteindelijk koos Schouten voor PSV, maar een deel van zijn familie had dat liever anders gezien. Feyenoord en AC Milan maar ook Ajax zijn nooit een optie geweest voor Schouten zelf.

“Ik heb in de winterperiode met Arne Slot gesproken. En als je aan een aantal familieleden had gevraagd waar ik naartoe zou moeten gaan, dan hadden ze op Feyenoord gehoopt. Mijn oudoom (Henk Schouten, red.) heeft er natuurlijk een fantastische tijd gehad. Maar uiteindelijk ging dat niet.”

Ook PSV en Ajax hadden interesse en dat deed Schouten goed. “Dat de topdrie me wilde, streelt zeker. Zes jaar geleden zat ik bij Telstar terwijl ik niet wist of het ooit nog wat zou worden met mij als prof. En dan nu de gehele Nederlandse top die me wilde. Als kind droom je ervan om in de top drie te voetballen.”

Na een sterke periode bij Bologna kon Schouten ook een stap hogerop maken in Italië. AC Milan wilde de middenvelder graag overnemen. Maar meer verdienen en een hoger inkomen deert de middenvelder helemaal niets. Het gaat bij Schouten om andere en belangrijkere zaken.

“Ik snap het als veel mensen zeggen: ‘De top van Italië is toch hoger?’ Maar ik denk anders, want ik vind dit echt minstens even mooi. Zonder verder op namen van clubs in te gaan, ik had het beste gevoel bij PSV. Dan maakt het niet of een club een grotere naam heeft of dat ik ergens anders meer kan verdienen. Geld is op zo’n moment ondergeschikt. Ik maak een hele bewuste keuze die past bij dit moment in mijn carrière.”


Vorig artikelPSV hoort in de Champions League | Kan PSV het eerdere lage balbezit-percentage tegen Arsenal ophogen?
Volgend artikel‘Zonder de piemel van Overmars had PSV geen CL gespeeld’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in