Home Nieuws Schotse media vragen om stevige sancties: ‘PSV moet zwaar worden gestraft door...

Schotse media vragen om stevige sancties: ‘PSV moet zwaar worden gestraft door de UEFA’

1023
0

Voor aanvang van de wedstrijd tussen PSV en Rangers FC werden er twee spelersbussen van Rangers omringd en teruggedrongen waardoor de Rangers met vertraging het stadion binnenkwam.

Trainers en staf van Rangers waren niet te spreken over de incidenten. Het verzoek van Van Bronckhorst om de wedstrijd uit te stellen, vond geen gehoor bij de UEFA. De trainer was dan ook erg teleurgesteld en na afloop van de wedstrijd spraken de Schotse media schande van het voorval.

“Dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zei de trainer voor de wedstrijd tegen RTL7. “Je verwacht, als een club als PSV een team ontvangt, dat alles goed geregeld is.” De kranten in Schotland waarderen de zege van Rangers dan ook enorm. ‘Rangers won in Eindhoven en dat is onder normale omstandigheden indrukwekkend, maar gezien wat ze hebben meegemaakt is het ronduit opmerkelijk’, schrijft The Herald, dat vraagt om harde sancties tegen PSV.

‘De gebeurtenissen voor zo’n belangrijke en spraakmakende wedstrijd mogen alleen niet worden vergeten of vergeven. PSV moet zwaar worden gestraft door de UEFA. Mensen hadden gewond kunnen raken en het resultaat had zelfs beïnvloed kunnen worden. Iedereen wist dat de belangen groot waren, waarom waren de politie en stewards dan zo hopeloos ontoereikend? Het was bizar en onaangenaam. Een boete met zes cijfers zou een heel eind in de buurt komen. Laat het een waarschuwing zijn voor clubs in heel Europa dat dergelijke incidenten niet worden getolereerd. De chaotische voorbereiding als gevolg van alarmerende, vermijdbare en beschamende wanorde was het allerlaatste was de ploeg van Giovanni van Bronckhorst kon gebruiken’, aldus The Herald.


Vorig artikelPSV wacht in Europa League mogelijk tweeluik met het Manchester United van Gakpo én Memphis
Volgend artikelDe Telegraaf: Manchester United zet transfer in gang, PSV in overleg met Gakpo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in