Home Nieuws Schorsing Raiola vermoedelijk rond deal PSV deal met Scamacca; de gevolgen voor...

Schorsing Raiola vermoedelijk rond deal PSV deal met Scamacca; de gevolgen voor Lozano

88
0

Mino Raiola mag dan tot de machtigste zaakwaarnemers van het moment behoren maar hij is niet onaantastbaar.

De FIFA heeft hem voor drie maanden geschorst. Een korte analyse over de hete zomer die Raiola en mogelijk dus ook Lozano te wachten staat.

Gisteren werd bekend dat Raiola tot 9 augustus in Italië geen zaken mag doen. Volgens Raiola zelf een politieke beslissing. ‘It’s a sentence based on false grounds and lies,’ liet hij gisteren in een statement op Twitter weten. De halve Italiaan is razend nadat hem verweten wordt dat hij in 2015 de Italiaanse transferregels overtreden zou hebben.

Op dat moment stelde hij ook dat de straf geen gevolgen heeft voor de carrières van zijn spelers. Een aanname die na de overname door de FIFA van de straf weleens onjuist kan zijn. Hoe staat het dan met de transfer van Hirving Lozano? Raiola is de zaakwaarnemer van de Mexicaan en een stap naar de top is gewenst deze zomer.

De Italiaanse Hollander is eigenwijs en zakelijk slim genoeg om spelers als Lozano alsnog een transfer te kunnen bezorgen mocht de tijd rijp zijn. Raiola heeft immers beste assistenten en genoeg contacten. Wat is de eventuele rol van PSV hierin? Aast de club nu al op de miljoenen die in het verschiet liggen of zou een extra jaar PSV de club nog meer kunnen opleveren?

Waar komt die schorsing vandaan? Hoewel niet naar buiten gebracht is om welke transfer het gaat, doen geruchten de ronden dat Raiola onjuist gehandeld zou hebben bij de overgang van Gianluca Scamacca van AS Roma naar PSV. De spits kwam terecht in de jeugdopleiding bij PSV maar brak nooit door.

Twee jaar later keerde hij terug naar eigen land, naar Sassuolo om afgelopen seizoen aan PEC Zwolle verhuurd te worden. Raiola was de architect achter deze transfers. Overigens laat Scamacca zich tegenwoordig niet meer vertegenwoordigen door de geboren Haarlemmer.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here