Home Nieuws Roger Schmidt zet tegenstander én concurrent Ajax opnieuw onnodig op de troon

Roger Schmidt zet tegenstander én concurrent Ajax opnieuw onnodig op de troon

5250
0

Roger Schmidt sprak vrijdagmiddag zijn bewondering uit voor tegenstander en titelconcurrent Ajax.

De Duitse heeft er een handje van om waar mogelijk Ajax te prijzen. De Duitse trainer denkt in budgetten, budgetten en nog eens budgetten. Op moment dat Feyenoord de tegenstander van dienst is in een onderlinge wedstrijd in Eindhoven of in Rotterdam, spreekt de Duitse trainer niet over budgetten maar wordt er onder zijn leiding wel steeds verloren van de Rotterdammers, die toch echt al jaren minder te besteden hebben dan PSV. Het heeft vast van doen met het zoeken en creëren van een underdogpositie. Tegelijkertijd is het vele PSV fans inmiddels een doorn in het oog geworden.

Roger Schmidt zette tegenstander Ajax vrijdagmiddag weer onnodig op de spreekwoordelijke troon door te stellen dat Ajax een goed voorbeeld is van een club waar jeugd de kans krijgt en tevens investeringen worden gedaan. Schmidt wijst daarna ook nog naar werkgever PSV maar wenste toch vooral te benadrukken dat Ajax voorloper is ten op zichte van PSV. Alsof Roger Schmidt zich vooraf wenst in te dekken mocht in mei de kampioenschaal niet veroverd zijn ten faveure van de Amsterdammers. Het begint inmiddels vervelende vormen aan te nemen want het betreffen uitspraken waar de gemiddelde PSV fan zich al maanden aan weet te storen. Roger Schmidt én uitgaan van eigen kracht lijken bepaald geen match te zijn.

“PSV heeft echter ook stappen gemaakt en kan nog verder groeien”, wilde Schmidt nog kwijt over PSV en het te voeren beleid. Schmidt doelt uiteindelijk altijd op de verschillen in budget tussen beide clubs. De uitspraken van Roger Schmidt over de zogenaamde verschillen in budget en beleid vervelen inmiddels een groot deel van de achterban. De Duitse trainer gaat soms tot vervelens toe stoïcijns door met ophemelen van het beleid van de titelconcurrent uit Amsterdam.

Joey Veerman kijkt als speler in ieder geval uit naar de onderlinge topper tegen Ajax en zegt openlijk er van uit te gaan dat PSV gaat winnen. Roger Schmidt stelde vrijdagmiddag vast dat PSV heel hard moet werken, de taken moet uitvoeren en moet lijden. Dan is er een kans dat er gewonnen gaat worden, luidde de voorzichtige vooruitblik van de Duitse trainer te zijn.

Roger Schmidt wilde vrijdagmiddag op de persconferentie nog niet prijsgeven of Eran Zahavi in de basis zal starten. Het lijkt wel een mogelijkheid te zijn, zo zei de Duitse oefenmeester. PSV heeft in aanvallend opzicht verder nog de beschikken over Bruma, Ritsu Doan, Yorbe Vertessen en Cody Gakpo en Fodé Fofana.

Schmidt mist in ieder geval zondagmiddag Noni Madueke, Ryan Thomas, Ibrahim Sangaré, André Ramalho en Carlos Vinícius. Eran Zahavi zit waarschijnlijk wel bij de selectie. De verwachting is dat Romero gaat starten tegen Ajax.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here