Home Nieuws Schmidt wordt gevraagd naar kansen op de landstitel: ‘40%? We staan er...

Schmidt wordt gevraagd naar kansen op de landstitel: ‘40%? We staan er nu iets beter voor’

968
0

Roger Schmidt heeft veel over zich heen gekregen na zijn 20-80% uitspraak over de kansen van PSV op de landstitel.

Schmidt lijkt daar wat nuance ingebracht te hebben. De Duitse trainer schat de kansen op de landstitel voor PSV nu wat hoger in dan aan het begin van het seizoen. Dat zegt Schmidt in gesprek met Joep Schreuder van de NOS. Schmidt zei na de nederlaag in de Johan Cruijff Arena dat PSV twintig procent kans had om landskampioen te worden, ten opzichte van tachtig procent voor Ajax. Na zeventien speelronden staat PSV gewoon bovenaan. Zijn uitspraak toen had ook met teleurstelling van doen.

Op de vraag van Joep Schreuder of PSV nu veertig procent kans maakt, antwoordt Schmidt: “We staan er nu iets beter voor. Eén punt. Niet veel, maar het is een punt. We hebben bewezen dat we een hoog niveau kunnen halen, ook als het lastig wordt. Van de zeventien wedstrijden wonnen we er maar vier niet. De rest wel, en ook verdiend.”

De gemiddelde PSV supporter wordt nog in ieder geval nog steeds niet heel enthousiast bij het aanhoren van de Duitser over titelsucces voor PSV. Er zullen genoeg PSV fans zijn die stellen dat Roger Schmidt in weinig uitstraalt dat er echt geloof is in het bereiken van zilverwerk in de vorm van de kampioensschaal.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here