Home Nieuws Schmidt wilde niet in de winterstop beginnen: ‘Niet geschrokken van Ajax –...

Schmidt wilde niet in de winterstop beginnen: ‘Niet geschrokken van Ajax – PSV’

2890
0

De aanstelling van Roger Schmidt leverde al veel gespreksonderwerpen op afgelopen weken. Telesport ondervroeg John de Jong over de ins en outs achter de aanstelling van de Duitser.

PSV legde in december voor de eerste keer contact met Schmidt. Na enkele gesprekken en meetings raakte Schmidt steeds meer overtuigd van PSV en de toekomst van de club. Dus toog Schmidt midden in de periode van de crisis naar Amsterdam om PSV daar aan het werk te zien tegen Ajax.


Zittend op een publieke tribune en niet tussen de bobo’s, nam Roger Schmidt plaats op de tribune van de Johan Cruijff Arena om PSV live te kunnen zien spelen. De Duitser moet enorm geschrokken zijn van wat PSV daar in Amsterdam liet zien. Het was onthutsend zwak wat PSV liet zien de eerste 65 minuten. Schwaab en Rosario zakten behoorlijk door de ondergrens, wisten alleen maar ballen weg te schieten en van enige opbouw was geen enkele sprake.

Heeft de Duitser PSV overschat en wat was zijn mening na deze onthutsende zwakke wedstrijd van PSV zijde, die ook nog eens bijna in een onterechte remise had kunnen eindigen.

“Kun je nagaan hoeveel potentie hij erin ziet”, lacht De Jong de vraag van Telesport weg. Ook in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord was het bepaald niet een PSV wat de supporters gewend zijn te zien. Ook tegen Feyenoord bleef PSV achterin hangen en speelde vrijwel de gehele eerste op de eigen helft.

“Hij heeft gezegd zeker te weten een speelwijze te hanteren, die past bij jonge spelers, waar wij er veel van hebben. Qua intensiteit, jongens die technisch begaafd zijn en intelligent. Hij ziet genoeg kwaliteiten, die bij hem en zijn spelopvatting passen. We spelen momenteel anders dan de manier waarop hij zijn ideale speelwijze ziet, maar hij begrijpt waar we vandaan komen. Hij snapt dat wij, vanuit een behoorlijke crisis, niet in één keer zo aanvallend en dominant zullen spelen”, zegt de Jong over de speelwijze van het elftal van Ernest Faber.

Was er geen moment sprake van een vervroegde start van Schmidt bij PSV? “Nee, daarin was hij zelf heel stellig vanaf het begin. Hij heeft een tijd in China gezeten en wilde niet in de winter starten bij een club. Dus dat was heel snel duidelijk voor ons”, aldus de Jong in gesprek met Telesport.

 


Facebook Comments