Home Nieuws Schmidt wil nog steeds niets weten van kritiek: ‘Het was een strafschop,...

Schmidt wil nog steeds niets weten van kritiek: ‘Het was een strafschop, fout van Guti en een goal in blessuretijd’

2409
0

NEC – PSV betekende zondagavond een overwinning voor PSV en daarmee de koppositie in de Eredivisie.

Roger Schmidt wist vooraf dat er behoorlijk wat druk op de wedstrijd stond in Nijmegen. Feyenoord speelde gelijk en Ajax verloor in eigen huis van AZ. Dus kon PSV koploper worden na een dramatische week in de Europa League. Dat Roger Schmidt een man met visie is en vasthoudend is, behoeft geen extra uitleg of toelichting meer.

Voor NEC – PSV werd dat laatste maar weer eens duidelijk. Er werd namelijk ook nog kort teruggeblikt op het dramatisch verlopen duel in San Sebastian. PSV hoefde niet te winnen en in Baskenland mocht PSV de bal hebben. Tegelijk lukte het niet daarmee veel gevaar te stichten. ‘Ik herken me niet in de kritiek’, zei Schmidt nogmaals voor het duel met NEC over de speelwijze in Spanje tegen Voetbal International.

‘Ik heb mijn eigen mening over de prestaties. We hoeven ook niet veel tijd te steken in een analyse van de tegengoals. Het was een strafschop, een fout van Guti en een doelpunt in blessuretijd”, aldus een kort maar krachtige Roger Schmidt, die daarmee wel een geheel eigen kijk op de tegendoelpunten heeft. Schmidt zal natuurlijk niet communiceren dat het geheel ook van doen heeft met zwakke mandekking van Boscagli, posities kiezen en handelingssnelheid in het geval van Guti.

De analyse van PSV watcher Marco Timmer is in ieder geval eenduidig te noemen. Net als Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad heeft Timmer ook weinig op met de analyse en visie van Schmidt na Real Sociedad – PSV. Timmer schrijft in het weekblad: ‘Net als direct na de wedstrijd in Spanje was Schmidt een paar dagen later nog steeds laconiek over zijn eigen prestatie en die van zijn team. De 3-0 nederlaag betekende uitschakeling in de Europa League. Dat de tactiek van de coach daar wel degelijk mede debet aan was, is iets wat Schmidt zelf niet wil zien. Het zit ook niet in zijn aard puur op resultaat te spelen en een wedstrijd dood te maken als het nodig is. De Duitser wil actief voetbal spelen, altijd en overal. In de Eredivisie kan dat, in Europa niet, zo bleek eens te meer’, aldus PSV watcher Marco Timmer.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here