Home Nieuws Schmidt wijt nederlaag aan vermoeidheid: ‘Europees voetbal met elf spelers is onmogelijk’

393
0

PSV keerde gedesillusioneerd terug uit Griekenland waar de ploeg van Roger Schmidt een ongekend pak slaag kreeg.

De nederlaag was feitelijk onnodig want het perspectief was goed na de 0-1 binnengeschoten strafschop. Zahavi miste een 100% kans op de 0-2 en daarna leek PSV in te storten.

Coach Roger Schmidt zag na afloop een vermoeid PSV. ‘Soms gaat voetbal zo. We controleerden de eerste helft en stonden op voorsprong. Een tegengoal uit een vrije trap kan gebeuren, al stonden we daar niet goed. Vervolgens waren er drie counters en drie goals. Dat heeft ook te maken met ervaring in dit soort wedstrijden, onze energie en concentratie.’

Schmidt ging verder: ‘Vandaag betaalden we de prijs voor de intensieve weken die we gehad hebben, met weinig spelers’, concludeerde Schmidt. ‘Als je zo vaak moet spelen, en altijd negentig minuten, dan mis je soms wat focus en concentratie. Misschien is dat ook de reden voor de nederlaag van vandaag. Het is teleurstellend, maar ik heb gezien dat dit voor mijn spelers geen gemakkelijke tijd is. Europees voetbal is een grote uitdaging, maar Europees voetbal spelen met elf spelers is onmogelijk.’

PSV heeft nu eenmaal te kampen gehad met Coronavirus in de afgelopen periode en miste daardoor veel spelers. Langzaam keert iedereen terug maar de vermoeidheid is nog daar.

‘Maar je ziet wel dat de spelers die corona hebben gehad nog niet in dezelfde conditie zijn als voorheen’, wees Schmidt naar de geringe fitheid.

‘Dat is een probleem voor ons. Nu moeten we uitrusten, om zondag zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen. Natuurlijk is het jammer dat we hebben verloren, maar alles is nog mogelijk.’

Vorig artikelPablo Rosario zag PSV in de tweede helft compleet door de ondergrens zakken