Home Nieuws Schmidt wijst Nederland op naam en faam PSV: ‘Deze club staat in...

Schmidt wijst Nederland op naam en faam PSV: ‘Deze club staat in Europa heel hoog aangeschreven’

948
0

Roger Schmidt kreeg vrijdagmiddag tal van vragen op zich afgevuurd, die hij allemaal moest beantwoorden.

En daar had de Duitser natuurlijk rekening mee gehouden want het was nog nieuws donderdagmorgen; Roger Schmidt gaat PSV verlaten. De trainer uit Düsseldorf hield zich op de vlakte over de ware reden achter zijn vertrek. Het lijkt toch een oorzaak te hebben, dat het vertrek gisteren is aangekondigd. De verzamelde pers vuurde tal van vragen op Schmidt af.

Roger Schmidt heeft PSV zeer hoog zitten en wees vrijdagmiddag voetbalminnend Nederland op de naam die PSV in Europa heeft. Mist de Duitser soms waardering voor PSV in Nederland of wil hij de status van zijn werkgever nogmaals benadrukken. “Vergeet niet dat deze club in Europa heel hoog aangeschreven staat. Dat is misschien in Nederland anders, maar voor mij is het een grote eer om hier te mogen werken”, zei Schmidt, die daarmee ook handig de aandacht af wist te halen van de eerdere vraagstellingen.

Schmidt zei verder opgelucht te zijn dat zijn besluit wereldkundig is gemaakt. De Duitser wil weer over gaan tot de orde van de dag. PSV treft immers AZ in een weer redelijk gevuld Philips Stadion. Eerder won PSV geflateerd met 0-3 in Alkmaar van een toen prima spelend AZ. PSV scoorde op de juiste momenten en counterde de wedstrijd vervolgens eenvoudig uit met de aanwezige klasse die er voorin rond loopt. “We gaan ons nu focussen op de komende weken. Het wordt heel druk maar ik zie in alle drie de competities genoeg kansen voor ons liggen”, aldus Roger Schmidt.

Daarmee doelde hij op de wedstrijden in de competitie, KNVB Beker en Conference League. Als hij als trainer door de voordeur wil vertrekken, zal hij daar wel degelijk goed zal moeten presteren. Dat zal Schmidt als geen ander weten, al hield hij dat heel goed verborgen.


Vorig artikelDe Mos niet rouwig om vertrek Schmidt en vernietigend voor Mario Götze: ‘Hij is een vakantieman’
Volgend artikelRoger Schmidt voelt opluchting maar is ook verdrietig: ‘Ik ben een beetje verdrietig over mijn vertrek’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in