Home Nieuws Schmidt wijst naar ‘bal over de zijlijn’ en waardeert excuses KNVB: ‘Wij...

Schmidt wijst naar ‘bal over de zijlijn’ en waardeert excuses KNVB: ‘Wij hadden bovenaan gestaan’

443
0

Roger Schmidt lijkt de remise in de Kuip nog altijd niet verwerkt te hebben. De Duitse coach slikte met PSV een bittere pil in Rotterdam.

Het zorgde voor bakken kritiek aan het adres van de verantwoordelijke scheidsrechters en zijn assistenten én zorgde tevens onvrede richting de KNVB in Zeist. PSV moet door en dat lijkt Schmidt zeker te beseffen. De bijna afzwaaiende coach doet zijn best om de teleurstelling van de wedstrijd tegen Feyenoord naast zich neer te leggen maar baalt er nog altijd van dat PSV twee punten misliep door een fout van de arbitrage. Inmiddels weet Schmidt de reactie van de KNVB te waarderen.

De bond heeft toegegeven dat scheidsrechter Serdar Gözübüyük fout zat bij de handsbal van Mauro Júnior. “Zondag was al duidelijk dat het geen penalty was, maar ik waardeer dat ze dat ook hebben toegegeven”, zegt Schmidt tegen de NOS. “Dat laat zien dat ze karakter hebben. Aan het einde van de rit zijn de punten wel weg, die kunnen we niet meer krijgen. Het is jammer, omdat het een onnodige fout is. Alle technieken zijn aanwezig om het te voorkomen en de juiste keuze te maken.”

Eerder wees Schmidt de KNVB ook nog op de foutieve beslissing van Danny Makkelie in het duel tussen PSV en Ajax in Eindhoven van begin dit jaar. PSV verloor toen ook punten door foutieve beslissingen van de scheids- en lijnrechters. Schmidt sprak zich deze week daar nog een keer over uit en constateerde terecht dat de stand aan kop van de ranglijst er wel heel anders had uitgezien bij andere beslissingen van de verantwoordelijken.


Facebook Comments Box