Home Nieuws Schmidt weigert zich uit te spreken over eerste keeper: ‘Voor Drommel is...

Schmidt weigert zich uit te spreken over eerste keeper: ‘Voor Drommel is het nieuw’

5156
0

De wissel onder de lat maakte zaterdagavond wat tongen los onder de PSV aanhang en de diverse PSV watchers.

Een keeper zo vroeg in het seizoen wisselen oogt wat vreemd, temeer in de wetenschap dat Joel Drommel min of meer op voorspraak van PSV naar Eindhoven is gehaald en Yvon Mvogo op voorspraak van Roger Schmidt naar Eindhoven werd gehaald. Roger Schmidt geldt nu eenmaal als een ‘Mvogo fan’. Afgelopen seizoen maakte Mvogo bepaald geen grootse indruk maar Schmidt sprak steeds over Mvogo alsof de doelman wel degelijk grootse prestaties wist te leveren.

Na afloop ging Schmidt in op de positie onder de lat. Tegelijk weigerde hij een statement te maken over de beide keepers wie er eerste en/of tweede doelman gaat worden. ‘We hebben twee heel goede keepers. Joël heeft het naar mijn mening erg goed gedaan in de laatste wedstrijden, maar Mvogo is ook een goede keeper. Dus moeten we ervoor zorgen dat hij in goede conditie is en wedstrijdritme opdoet’, verklaarde Schmidt die keuze bij ESPN.

Schmidt koos ook voor Mvogo, vorig seizoen nog de eerste keeper bij PSV, om Drommel rust te geven. ‘Voor Joël is het nieuw om om de drie dagen te spelen en hij zal ook geen rust krijgen in de interlandperiode nu hij in de selectie voor de nationale ploeg zit. Voor de mindset is het soms goed om hem rust te geven.’

Vervolgens weigerde Schmidt in Almelo te bevestigen dat Drommel eerste keeper is. ‘Hij heeft het erg goed gedaan. We zullen zien. Het is pas het begin van het seizoen. Op dit moment zijn er geen redenen hem eruit te halen.’

De andere wissels waren redelijk te verklaren. Cody Gakpo, Mario Götze en Eran Zahavi kwamen pas in de loop van de wedstrijd als invaller binnen de lijnen. Schmidt wilde met name Gakpo in bescherming nemen. “De laatste keer nadat hij op kunstgras speelde, lag hij er drie maanden uit”, doelde hij op de uitwedstrijd tegen Sparta in januari.

Het Champions League-tweeluik met Benfica deed Schmidt besluiten de rust te hanteren. “Dit was een goed moment om nieuwe en frisse spelers te brengen. We hebben heel veel gespeeld de laatste weken. Dit was de derde uitwedstrijd op rij in korte tijd en ik moet op mijn spelers passen”, liet te tevreden Schmidt weten. “Wij moeten vooraf onze plannen maken en achteraf kan dat plan gewoon goed zijn geweest. We hebben het goed gedaan tot nu toe en voor de derde keer de nul gehouden. Tegen Benfica hebben we een topbezetting op het veld en de bank nodig.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here