Home Nieuws Schmidt weigert naar Ihattaren te wijzen: ‘Hij moet beter zijn dan Götze,...

Schmidt weigert naar Ihattaren te wijzen: ‘Hij moet beter zijn dan Götze, Gakpo, Malen en Zahavi’

4914
0

Roger Schmidt weigert met een beschuldigende vinger naar Mo Ihattaren te wijzen na het ontstaan van weer wat ophef rond de jongeling.

De tiener uit Utrecht lijkt er meester in te zijn de aandacht op zich te vestigen. Tegen Heralces was het weer eens door zijn spel, al ging het na afloop opnieuw over zijn gedrag.


‘Ik heb dat niet meegekregen vanaf de bank’, reageerde Schmidt kort na de wedstrijd over Ihattaren die emotioneel een moment voor de camera wist te pakken. ‘Maar ik ben blij dat hij een heel mooie goal gemaakt heeft. Hopelijk geeft het hem zelfvertrouwen en kan hij zo doorgaan’, zei Schmidt.

Ook werd gevraagd of hij Ihattaren de afgelopen week wat extra aandacht had gegeven. Het antwoord was eenvoudig. ‘Ik geef ál mijn spelers aandacht. Alle spelers die hier gebleven zijn tijdens de interlandperiode, hebben goed getraind. Dat is voor Mo en de andere spelers heel belangrijk. Ze hebben het goed gedaan. Ik spreek met al mijn spelers, ik geef ze allemaal aandacht en ik steun ze allemaal op dezelfde manier’, benadrukte Schmidt.

‘Hoe Mo zich ontwikkelt? Hij doet het goed, oké. Maar we hebben een goede selectie, dus hij moet beter zijn dan Mario Götze, Cody Gakpo, Donyell Malen, Eran Zahavi. Dat zijn de spelers die nu op zijn positie spelen. Voor mij maakt het niets uit, alle spelers zijn voor mij gelijk. Ik kijk alleen naar de kwaliteiten, naar de prestaties en naar wat het beste bij elkaar past. Daar baseer ik mijn beslissingen op.’