Home Nieuws Schmidt legt tegenstrijdigheid uit: ‘We ontwikkelden ons ook tegen Ajax en AZ’

Schmidt legt tegenstrijdigheid uit: ‘We ontwikkelden ons ook tegen Ajax en AZ’

1280
0

PSV won zaterdagavond eenvoudig van Vitesse en scoorde maar liefst vijf keer. Vooraf werd gedacht dat het duel in Arnhem voor een lastige avond zou zorgen.

Het liep totaal anders in de GelreDome. Maakt PSV dan eindelijk een ontwikkeling door zoals de fans graag zien? De terugkeer van Madueke heeft PSV letterlijk en figuurlijk vleugels.

Roger Schmidt zegt na afloop van het duel tegen Vitesse dat het team ook ontwikkeling doormaakte in de voorgaande duels in de competitie. Dat is een stukje uitleg waard want het is ook een bepaalde tegenstrijdigheid. In beide wedstrijden wist Schmidt zich aan te passen aan zowel AZ als Ajax en dat is nu net iets wat veel PSV fans een doorn in het oog is.

En dus zegt Schmidt over de beide wedstrijden waarin PSV achter de feiten én achter de tegenstander aanliep: “Tegen AZ en Ajax kregen we aan het einde ongelukkig doelpunten tegen. Maar we waren in staat om van beide ploegen te winnen. Het belangrijkste is dan dat we reactie tonen vandaag, Dat geeft ons vertrouwen.”

Ook de loting van de KNVB Beker kwam ter sprake, waarin PSV zaterdagavond aan Go Ahead Eagles werd gekoppeld. “Als we winnen zitten we in de finale. We zijn extra gemotiveerd in de beker. We moeten Go Ahead Eagles niet onderschatten. In de halve finale speel je tegen teams die alles hebben gewonnen. De sfeer is voor Eagles een voordeel met het thuispubliek.”

Ook adviseerde Schmidt Noni Madueke, die uitblonk in het duel tegen Vitesse, goed te zorgen voor zichzelf. “Zijn lichaam is een cadeau. Hij is snel, dynamisch en explosief. Ik was nooit een sprinter, als je zestig kilometer per uur kan rennen is het gevaar groter dat er iets gebeurd. Voetbal is echt veeleisend”, aldus Roger Schmidt over Vitesse – PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here