Home Nieuws Schmidt vreesde enkelbreuk en is kritisch op agressief spel De Graafschap

Schmidt vreesde enkelbreuk en is kritisch op agressief spel De Graafschap

1232
0

Roger Schmidt was na afloop van de magere bekerwinst niet echt te spreken over het harde spel van de club uit Doetinchem.

De Duitse trainer kraakte het fysieke spel van de Graafschap en sprak na afloop schande van de inderdaad stevige charge op Philip Max.


De Graafschap speler Jasper van Heertum raakte Philipp Max met een harde tackle. Max geraakte weer fit en speelde verder maar feit was dat hij zwaar getroffen werd. Schmidt begreep het harde spel niet en vond het over het randje gaan.

“Soms iets té. Die overtreding op Philipp Max, dat kan echt niet”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. “Iemand raken op zijn standbeen is het ergste wat je kan doen als tegenstander. Als hij daar op zijn voet wordt geraakt, breekt hij misschien zijn enkel”, zei Schmidt.

Donyell Malen had een andere mening en was na afloop nog in de wolken over zijn wereldgoal op de Vijverberg. Malen keek juist niet op van het spel van de Graafschap. De spits zag van tevoren dat er andere ballen dan normaal beschikbaar waren wat het gewicht van de ballen aangaat en wist daarvan te profiteren.

Donyell Malen zag een strijdend De Graafschap en viel zijn collega’s dan ook niet af woensdagavond. “Zij deden het goed, door het erg compact te houden en af en toe slim een kleine overtreding te maken. Nee, ze liepen zeker niet alleen te schoppen. Ik vond dat ze goed voetbalden en het ons niet makkelijk gemaakt hebben.”


Facebook Comments Box