Home Nieuws Roger Schmidt vol vertrouwen na 9 doelpunten tegen Twente en Vitesse maar...

Roger Schmidt vol vertrouwen na 9 doelpunten tegen Twente en Vitesse maar gaat de fans missen

234
0

Roger Schmidt is vol vertrouwen voor de wedstrijd tegen Vitesse. De trainer heeft een lange lijst van blessures maar ziet in de thuiswedstrijd tegen de Arnhemmers alle kansen op winst.

PSV en Vitesse trappen onder leiding van Bas Nijhuis al om half 5 af in het Philips Stadion. De belangrijke aanvallers Cody Gakpo en Noni Madueke staan al langer aan de kant en daar kwamen afgelopen week nog enkele spelers bij. Maar Roger Schmidt maakt zich geen grote zorgen en richt zich op de spelers die hij wel tot zijn beschikking heeft.

Schmidt kijkt terug naar de wedstrijden tegen FC Twente en Fortuna Sittard waarin zijn elftal maar liefst negen keer wist te scoren. Wel moest het opnieuw weer tegendoelpunten incasseren maar de gescoorde doelpunten stonden op de borden. “We hebben met Carlos Vinícius, Maxi Romero, Bruma, Ritsu Doan, Yorbe Vertessen en Mario Götze nog genoeg opties voorin. In de laatste twee wedstrijden, tegen FC Twente en Fortuna Sittard, hebben we negen doelpunten gemaakt.”

De trainer baalt wel van het opnieuw moeten missen van de PSV fans. ‘Helaas is dat weer het geval’, aldus Schmidt. ‘We waren net zo blij dat de fans weer terug waren. Iedereen kon het verschil zien. Maar goed, het is niet anders, het zijn lastige tijden. We mogen gelukkig nog voetballen en moeten ons neerleggen bij het besluit van de overheid. Dat moeten we respecteren.’

Toon Gerbrands liet de afgelopen week duidelijk zijn afkeer over het besluit blijken. Hij miste de logica in het geheel maar Schmidt snapt hoe lastig de situatie is. ‘Ik denk dat de verantwoordelijken een lastige klus hebben. Ze moeten op iedereen letten. Niemand vindt het leuk, maar als ze denken dat dat het beste is om de coronabesmettingen tegen te gaan. Daar moeten we dan respect voor opbrengen. Ze zullen hun redenen hebben. Neem Oostenrijk, daar is nu ook weer een totale lockdown. Alle regeringen zullen moeilijke beslissingen moeten maken’, aldus Roger Schmidt.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here