Home Nieuws Schmidt vol vertrouwen maar legt druk bij Ajax: ‘Zij zijn de favoriet...

Schmidt vol vertrouwen maar legt druk bij Ajax: ‘Zij zijn de favoriet voor de landstitel’

562
0

De interland periode is weer voorbij en dus staan de competitiewedstrijden weer voor de deur.

Roger Schmidt blikte vrijdagmiddag vooruit op de competitiewedstrijd tussen PEC en PSV. Daarbij laat de Duitse trainer niet na om de druk bij Ajax te leggen. Het is een kwestie van budget, vindt Schmidt.


“Het is altijd belangrijk om titels te pakken. We zijn de uitdager, vorig jaar was PSV nog vierde. Vergelijk het budget van Ajax maar eens met PSV. Dat is een groot verschil. De club met het grootste budget is altijd de favoriet. In Europa is dat ook zo: de teams met het hoogste budget worden vaak kampioen.”

Roger Schmidt is desondanks positief over de kansen op succes voor dit seizoen. Marco van Ginkel, Adrian Fein en Mario Götze waren de klikkende namen die in de laatste week nog werden vastgelegd.

Eerder kwamen Philipp Max, Yvon Mvogo, Ibrahim Sangaré en Eran Zahavi naar Eindhoven. “We hebben nu een prima selectie”, zegt Schmidt. “Als alles meezit, zouden we de titel kunnen pakken. Het is nu vooral zaak te focussen op het beter worden. Dat is het belangrijkste”, aldus Schmidt over de kansen voor dit seizoen.


Facebook Comments