Home Nieuws Schmidt vol lof over Doan maar zegt: ‘Het was lastig hem te...

Schmidt vol lof over Doan maar zegt: ‘Het was lastig hem te overtuigen bij PSV te blijven’

1299
0

Door de vele blessures komen automatisch ook anders spelers weer in de picture bij Roger Schmidt en ontwikkelen zich nieuwe automatismen.

Een lichtend voorbeeld daarvan is de Japanner Ritsu Doan. Doan is een speler die op basis van vertrouwen vrijwel altijd levert. Doan is geen type voor een invalbeurt van 10 minuten, hoewel er dan ook prestaties mogen worden verwacht van de aanvaller. Een mooi voorbeeld daar weer van is zijn goede invalbeurt en prachtige treffer in de uitwedstrijd tegen AZ in Alkmaar. Doan weet als basisspeler prima te gedijen in het systeem van Roger Schmidt, ook al zou Doan het liefste op de positie van Mario Gotze willen spelen.


Roger Schmidt is er maar wat blij mee. Doan levert en maakt het verschil voor PSV als hij de kans krijgt. Schmidt voorzag eind vorig seizoen al dat Doan belangrijk zou kunnen worden voor het team, op het moment dat Doan nog op huurbasis bij Arminia Bielefeld speelde. Doan was meer dan belangrijk voor Bielefeld en werd al snel een dragende speler.

In de zomer leek het anders te gaan verlopen want er was bij de Japanner twijfel over zijn kansen bij PSV. “Op dat moment startte hij niet altijd en hij wilde heel graag basisspeler zijn. We hebben daar eerlijk over gesproken en Ritsu heeft toen ook zijn twijfels geuit”, zei Schmidt donderdagavond.

“Om hem te overtuigen dat hij van waarde kan zijn, was niet zo makkelijk. Het was ook een lastige zomer voor hem, omdat hij later instroomde en daarna heeft hij nog kort een blessure gehad. Toch ben ik heel tevreden dat het is gelukt hem te behouden. Hij heeft aanvallend veel in zijn mars en is een speler die heel betrouwbaar is in het defensieve werk. Je ziet nu bij hem op trainingen en in wedstrijden dat hij mentaal heel scherp is. Hij gaat er echt volle bak voor.”

Zolang Noni Madueke en Cody Gakpo nog niet terug zij lonkt er nog veel meer voor Doan. De selectie lijkt op orde en tevens in balans te zijn nu de normaal gesproken wisselspelers volop in beeld geraken en minuten maken. Bijzonder is dat naast Doan ook Armindo Bruma, Érick Gutiérrez en Mauro Júnior belangrijk zijn.

“We zijn als team nu goed verbonden”, zo verklaarde Schmidt de reeks van vier overwinningen van zijn ploeg. Over het eerste half uur tegen Sturm Graz was de trainer overigens niet helemaal tevreden. “We hadden iets te weinig acceleratie en diepte in ons spel”, zegt Roger Schmidt daarover.