Home Nieuws Schmidt spreekt na 49e wedstrijd van het seizoen over excuses: ‘We zijn...

Schmidt spreekt na 49e wedstrijd van het seizoen over excuses: ‘We zijn geen machines’

441
0

FC Twente – PSV betekende hoogstwaarschijnlijk het einde van de titelrace, al wenste na afloop van de 3-3 remise geen PSV’er zich daarover uit te spreken.

De kater was groot na afloop in de Grolschveste. Zowel aan PSV zijde als aan Twente zijde. In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan dat het tegen FC Twente een heel speciale wedstrijd was. “Wij begonnen niet goed en FC Twente deed het juist wel heel goed”, aldus Schmidt. “We maakten heel veel fouten, al dwong Twente die zelf ook af. Zij scoorden drie keer en toen werd het voor ons heel lastig. Die 3-1 was goed voor ons.”

In de tweede helft liep het beter bij PSV en leek er nog van alles mogelijk. Schmidt wijst daarbij naar het drukke schema van zijn ploeg. De coach spreekt over excuses zonder daar overigens de remise aan te wijten. “Alles was nog mogelijk en uiteindelijk zullen we dit gelijkspel moeten accepteren. Ik heb geen zin om naar excuses te zoeken, maar dit was al de negenveertigste wedstrijd van dit seizoen. Soms heb je gewoon van deze wedstrijden waarin het niet loopt in het begin.”

In de rust greep Roger Schmidt in met drie wissels, waar dit voor de rust ook al te billijken was geweest. “Er kwam meer structuur en snelheid in het veld. In de tweede helft was het beter, maar uiteindelijk toch maar een gelijkspel”, zei hij daarover. “Natuurlijk ben ik trots dat de spelers nog terug zijn gekomen. We zijn geen machines. Soms haal je jouw beste niveau niet. Alle spelers hebben een uitstekende mentaliteit en tot nu toe hebben ze een uitstekend seizoen gespeeld. We waren vandaag niet op top niveau, maar hebben wel karakter getoond in de eerste helft. We hebben uiteindelijk nog een punt weten te redden.”


Vorig artikelVan Hooijdonk verbaast zich over PSV: ‘Dat vind ik vreemd’
Volgend artikelPSV speelt zichzelf in 25 minuten tijd zonder focus en agressiviteit uit de race om de landstitel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in