Home Nieuws Schmidt schept duidelijkheid: ‘Uiteindelijk was de keeper het grootste probleem’

Schmidt schept duidelijkheid: ‘Uiteindelijk was de keeper het grootste probleem’

1404
0

Roger Schmidt liet zich afgelopen week niet van zijn beste kant zien wat de positie onder de lat aangaat. Schmidt maakte zelfs een slechte beurt richting Drommel en Mvogo.

De Duitser heeft nu echter zijn keuze gemaakt en hoopt niet dat hij binnenkort weer van keeper moet wisselen. Joël Drommel werd gepasseerd voor Yvon Mvogo, die al na één wedstrijd weer gepasseerd werd voor Drommel. Schmidt kon niet anders, vertelde hij na PSV – NAC Breda. De uitleg van Schmidt kan op veel kritiek rekenen van de buitenwacht.

“Na die fout vond ik dit een logische beslissing. Joël heeft het goed gedaan, al heeft hij niet zoveel hoeven te doen. Maar hopelijk kan hij deze situatie gebruiken om weer een top performance te leveren”, zegt Schmidt op de persconferentie.

Waarom koos Schmidt niet meteen na de winterstop voor Mvogo? “Het was een logische beslissing omdat Joël weken niet op toplevel speelde. Ik moet de doelen in het oog houden. Als ik vind dat we iets kunnen bereiken, moet ik bepaalde keuzes kunnen maken. Dat heb ik zaterdag gedaan, maar dat werkte niet goed. We hebben bijna geen kansen tegengekregen, toch verloren we met 1-2 vanwege een fout van de keeper. Niet alleen vanwege hem, er waren ook andere spelers bij betrokken, maar uiteindelijk was de keeper het grootste probleem. Dan moet ik er opnieuw over nadenken.”

Schmidt hoopt dat het nu rustig blijft wat de positie onder de lat aangaat. “Ik wil niet iedere week wisselen. Als Joël goed blijft spelen, blijft hij staan.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here