Home Nieuws Schmidt resoluut over Armindo Bruma: ‘Ik wil dat Bruma blijft, ik zie...

Schmidt resoluut over Armindo Bruma: ‘Ik wil dat Bruma blijft, ik zie veel potentie bij hem’

1484
0

Roger Schmidt lijkt om wat de situatie van Armindo Bruma aangaat. De Portugees komt steeds beter in zijn spel en dat kan Schmidt wel bekoren.

In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt na afloop van PSV – Cambuur aan dat Bruma terecht was verkozen tot Man of the Match. Bruma kende ook tegen Cambuur een paar geslaagde acties en passes, waar Eran Zahavi meteen van wist te profiteren.

“Hij verdiende het. Hij speelde een erg goede wedstrijd en was betrokken bij veel aanvallen”, aldus Schmidt. “Hij gaf een assist en creëerde nog eens drie of vier goede kansen met zijn passes. Het was een goede wedstrijd vond ik.” Dat Bruma zich ook nog geregeld compleet vastloopt wegens een gebrek aan technische bagage, lijkt Schmidt aan voorbij te gaan.

“Bruma speelde goed”, zei Schmidt na afloop van PSV – Cambuur. “Na zijn terugkeer was het niet helemaal duidelijk of hij zou blijven, maar hij focuste zich op de trainingen”, vertelt Schmidt over zijn buitenspeler. “Hij is een speler die veel vertrouwen nodig heeft om zijn beste niveau te halen, de wedstrijden en zijn doelpunten geven hem dat vertrouwen. Vandaag was een bevestiging van zijn flow van de laatste weken. Ik ben blij voor hem, want ik weet hoe graag hij wil spelen voor deze club.”

Hoe ziet de toekomst van Bruma er bij PSV uit? Wil Schmidt dat Bruma in Eindhoven blijft? “Natuurlijk”, antwoordt Schmidt op de vraag of hij wil dat Bruma blijft. “Anders zou ik hem ook niet gebruiken als ik hem niet belangrijk vind. Ik vind hem een goede speler en ik zie veel potentie bij hem. Uiteindelijk is het zijn beslissing. Je weet nooit wat er gebeurt tot de transferdeadline van eind augustus, maar wat hij vandaag heeft laten zien was een duidelijk signaal dat hij zich goed voelt in deze groep en bij deze club.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here