Home Nieuws Roger Schmidt reageert nogmaals op uitspraken over Bas Nijhuis

Roger Schmidt reageert nogmaals op uitspraken over Bas Nijhuis

5626
0

De zaak Schmidt – Nijhuis is een week later nog steeds een onderwerp van gesprek en dat is voor ‘aandacht-boy’ Bas Nijhuis een groter probleem dan voor PSV en Schmidt.

Hoe de zaak ook gaat aflopen en welk oordeel er ook geveld gaat worden, Bas Nijhuis zal in ieder geval op zijn tellen moeten gaan passen met zijn vaak ongepaste gedrag.


Op de persconferentie reageerde Schmidt vrijdagmiddag beheerst en ingetogen. Uiteraard is de coach weer de rust zelve, hoewel dat pal na de wedstrijd op het Kasteel niet zo was. Ga het eens na; je hoort een ongepaste opmerking van een scheidsrechter waar je toch al geen hoge pet van op hebt aan én je zit qua adrenaline niveau nog vol in de zojuist afgelopen wedstrijd. Hoe zou jij reageren?

De woordvoerder van PSV benadrukte voorafgaand aan de persconferentie dat Schmidt niet in zou gaan op vragen over de situatie met Nijhuis. Een paar vragen werden wel beantwoordt.

“Ik heb het na de wedstrijd en op de persconferentie heel duidelijk uitgelegd. Dat is nog steeds mijn mening. Dat is genoeg”, antwoordde Schmidt op de vraag hoe hij de situatie met Nijhuis nu beschouwt. De Duitser voelde zich niet ongemakkelijk bij de situatie, wat opnieuw weer één en ander zegt over de uitspraken van Bas Nijhuis.

Schmidt ging verder: “Iedereen moet in het voetbal optimaal presteren. Als dat in mijn ogen niet gebeurt, bijvoorbeeld de scheidsrechter bij de overtreding op Cody Gakpo, zeg ik er wat van. Volgens mij mag dat.”

Schmidt kwam ook terug op de beschuldiging dat hij tegen Nijhuis gezegd zou hebben dat de arbiter bewust tegen PSV zou hebben gefloten.

“Ik kan alleen maar zeggen dat híj dat gezegd heeft. Niet dat ik heb gezegd dat hij het expres heeft gedaan”, aldus een rustige en zelfverzekerde Duitse trainer, die zolang het onderzoek lopende is, gewoon op de bank zal mogen plaatsnemen.


Facebook Comments Box