Home Nieuws Schmidt pareert vragen over niet wisselen ‘gespreksonderwerp Sangaré’: ‘Hij is voor ons...

Schmidt pareert vragen over niet wisselen ‘gespreksonderwerp Sangaré’: ‘Hij is voor ons cruciaal’

2302
0

Ibrahim Sangaré speelde in Lissabon feitelijk een goede wedstrijd maar had hier en daar wel weer wat gevaarlijk balverlies.

Balverlies op het middenveld kan nu eenmaal weleens totaal verkeerd uitpakken en dus moet Sangaré op zijn tellen passen. De Ivoriaan is een ware krachtpatser maar lijdt soms ook te gemakkelijk balverlies. De passzuiverheid van de middenvelder moet omhoog om echt stappen voorwaarts te kunnen maken op het middenveld. Daags na de nederlaag in Lissabon is Sangaré gespreksonderwerp nummer één op sociale media.

Ook internationaal gezien heeft Sangaré zeer zeker de nodige potentie. Het ‘eenmansblok’ Sangaré geldt als granietenblok vol kracht en verdedigende arbeid maar het slordige moet uit zijn spel. De twee tegendoelpunten waren niet te wijten aan het spel van Sangaré. Na afloop ging het wel over het niet wisselen van de middenvelder, die daar wellicht wel voor in aanmerking kwam.

Schmidt vond niet dat zijn ploeg het in de eerste helft al bijna had weggegeven. “Ook in de eerste helft speelden we goed. Alleen de twee momenten waarop zij scoorden waren te makkelijk”, zo gaf hij aan. “Maar ook in de eerste helft hadden we onze momenten. Over de hele eerste helft waren wij gevaarlijker. In de rust hebben we ons gefocust, gezegd dat alles mogelijk is en we in onszelf moesten geloven. We kwamen in de tweede helft goed terug. Die helft was wel beter, maar de eerste helft was ook zeker niet slecht.”

Na afloop kreeg Schmidt de vraag voorgeschoteld of het voor hem ook een optie was om Ibrahim Sangaré te wisselen voor Davy Pröpper in plaats van Marco van Ginkel. De trainer had een eenvoudige maar logische verklaring. Sangaré is een hele belangrijke kracht voor dit PSV, stelde Schmidt opnieuw vast.

“Marco had al een gele kaart en op dit niveau en met deze intensiteit zal het altijd een uitdaging blijven. Daarom heb ik er geen moment aan gedacht om Sangaré te wisselen. Hij is voor ons cruciaal. Daar heb ik nog geen seconde aan gedacht”, zei hij daarover, waarna hij ook gevraagd werd naar de wissel van Olivier Boscagli. “Hij gaf aan dat hij vermoeid was. Voor hem en zijn vrouw zijn het een paar zware dagen geweest. Hij heeft niet veel slaap gehad en niet alles kunnen trainen. Hij was wat vermoeid en met Armando Obispo hebben we een uitstekende optie op de bank. Ik wilde geen enkel risico nemen en Armando deed het direct voortreffelijk.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here