Home Nieuws Schmidt overweegt systeem aan te passen naar kwaliteiten Marco van Ginkel en...

Schmidt overweegt systeem aan te passen naar kwaliteiten Marco van Ginkel en nieuwe spelers

2939
0

Roger Schmidt wist in zijn eerste seizoen als trainer van PSV geregeld redelijk indruk te maken maar even zo vaak ook bepaald niet.

Dat proces moet om en daartoe worden in de weken na afloop van de afgelopen competitie al spelers naar Eindhoven gehaald. Er gaan nog meer spelers volgen, kondigden Schmidt en John de Jong recent al aan. Daarbij valt geregeld de naam van Marco van Ginkel, die komend seizoen weleens een belangrijke pion kan gaan worden. Schmidt is een fan van de aanvoerder, zoveel is zeker. Schmidt somt eenvoudig de sterke punten op van middenvelder, die bijna transfervrij is.


Tegenover Voetbal International, zegt Schmidt over Van Ginkel, die hij aanvoerder denkt te kunnen maken: “Hij is ambitieus, een echte teamspeler en hij heeft ervaring. En los van zijn voetballende vermogen is hij een echte liefhebber, die er alles aan doet om het team te laten functioneren”, vertelt Schmidt.

De Jong en Schmidt denken veelvuldig na over de basiself van het volgende seizoen en daarbij passeren allerlei namen van spelers de revue. Het heeft er alle schijn van dat Schmidt bereid is om zijn systeem te gaan aanpassen naar de kwaliteiten van nieuwe spelers, waartoe Marco van Ginkel eigenlijk ook toe gaat behoren.

Schmidt denkt erover in een 4-2-3-1-systeem te gaan spelen, in plaats van 4-2-2-2. “Dat is zeker een optie. Ik ga het de komende weken analyseren en alles eens goed op een rijtje zetten. Het hangt er ook van af welke spelers we zullen krijgen. We moeten frisse, nieuwe toppers hebben. Op het middenveld bijvoorbeeld hebben we meer voetbal nodig, spelers die onze spitsen in stelling kunnen brengen, de beslissende pass kunnen geven en zelf ook een goal kunnen maken.”


Facebook Comments