Home Nieuws Schmidt over uitspraken Ten Hag: ‘Ze hebben genoeg geld om Ihattaren te...

Schmidt over uitspraken Ten Hag: ‘Ze hebben genoeg geld om Ihattaren te kopen’

1675
0

Roger Schmidt is duidelijk klaar met discussiëren over Mo Ihattaren.

De Duitse trainer geeft veelal korte antwoorden als het over het toptalent uit Utrecht gaat. De vermeende interesse uit Amsterdam kan Schmidt gestolen worden, zo blijkt uit zijn uitspraak over hoe er in Amsterdam tegen Ihattaren wordt aangekeken.


Het speelt meer in de media dan dat het echt een serieuze optie lijkt. Bovendien lijkt ook Schmidt niet te beseffen dat er veel misverstanden rond Ajax zijn. De club uit Amsterdam zou bulken van het geld maar een groot eigen vermogen hebben is iets anders dan 200 miljoen euro op een bankrekening beschikbaar hebben.

De Amsterdamse club stevent ondermeer door de Coronacrisis af op een gigantisch te kort, heeft een enorm salarishuis wat stevig onder druk staat en dient aangetrokken spelers als Haller in termijnen af te betalen. Een miljoenen transfer van Ihattaren is ook voor Ajax een flinke opgave.

Erik Ten Hag wilde deze week zijn vingers ook niet branden aan de kwestie Ihattaren. ‘Ik vind het een geweldig goede voetballer. Of hij welkom is? Goede voetballers zijn altijd welkom, maar hij is een speler van PSV.’

Schmidt reageerde nog net geprikkeld maar kort vrijdagmiddag: “Om eerlijk te zijn, wil ik daar niet echt op reageren. Ten Hag moet zich focussen op zijn spelers en ik op mijn spelers. Ze hebben genoeg geld om hem te kopen. Het is een beslissing van de speler en de clubs.”