Home Nieuws Schmidt over duo Zahavi en Malen: ‘Om eerlijk te zijn, was Malen...

Schmidt over duo Zahavi en Malen: ‘Om eerlijk te zijn, was Malen er niet zo happy mee’

4578
0

Eran Zahavi kende een moeizame start in Nederland. De kritieken waren niet van de lucht maar inmiddels is zijn status anders geworden.

Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat Roger Schmidt denkt dat het aan de omstandigheden ligt waarin Zahavi moest presteren. “Eran is een speler die altijd hard werkt, maar hij heeft ook een goede conditie nodig om in zijn momenten te komen. Hij had tijd nodig om die fitheid te krijgen en gevoel te krijgen voor zijn teamgenoten. Nu zien we hoe goed hij is en hoe makkelijk hij goals kan maken”, aldus Schmidt over zijn scorende spits.


Schmidt verwacht dat Malen en Zahavi elkaar steeds beter gaan aanvoelen. “Ze moeten leren complementair aan elkaar te zijn”, reageert Schmidt in De Telegraaf na de 1-3 zege bij Fortuna Sittard.

Schmidt weet dat Malen de tijd nodig heeft gehad om te wennen aan Zahavi. “Voor Donyell is het spelen met twee spitsen totaal nieuw. Dat had hij nog nooit gedaan en in het begin was hij daar niet zo happy mee, om eerlijk te zijn. Hij had een probleem de ruimtes te vinden.”

Het wordt nu ‘makkelijker’ voor Malen. Hij krijgt nu de kansen. Krijgt hij die niet, dan hebben we een probleem. Alles komt met ervaring. De relatie tussen Eran en Donyell is goed nu. De vele goals van Eran zijn een bewijs. Je moet ook in acht nemen dat ze geen voorbereiding samen hebben gedraaid. Dat ze wat tijd nodig hebben, is normaal”, aldus Roger Schmidt.