Home Nieuws Schmidt onterecht hard aangepakt voor uitspraak ‘Go Ahead Eagles beste ploeg van...

Schmidt onterecht hard aangepakt voor uitspraak ‘Go Ahead Eagles beste ploeg van de Eredivisie’

4961
0

De zogenaamde terugronde in de Eredivisie gaat reeds deze week van start.

Dat betekent dat alle Eredivisieclubs voor de jaarwisseling 18 wedstrijden hebben gespeeld in plaats van 17 wedstrijden. PSV treft voor de winterstop voor de tweede keer Go Ahead Eagles. De heenwedstrijd in Deventer bleek achteraf een memorabele wedstrijd geweest te zijn met veel voer voor discussie. De Deventer club speelde PSV grote delen van de wedstrijd zoek maar na afloop leverde die ene uitspraak van Roger Schmidt veel gespreksstof op.

Naast Voetbal International waren ook de analisten van de NOS, ESPN, columnisten als Hugo Borst en Willem van Hanegem niet te spreken over de uitspraken van Schmidt na Go Ahead Eagles – PSV en Willem II – PSV. De Duitse coach zei slechts dat Go Ahead Eagles erg goed speelde tegen PSV. Schmidt zei niets over de wedstrijd PSV – Feyenoord of over het niveau van Feyenoord. Het waren slechts complimenten aan het adres van Kees van Wonderen, omdat diens ploeg een prima wedstrijd wist af te werken. Schmidt complimenteerde slecht een directe collega.

VI oordeelde destijds als volgt: ‘De Duitse oefenmeester maakt zichzelf daarnaast geregeld onnodig kwetsbaar met sommige uitspraken. Als hij zegt dat Go Ahead Eagles het beste team is waartegen PSV deze jaargang in de Eredivisie heeft gespeeld, drie dagen na een 0-4 nederlaag tegen Feyenoord, dan klinkt dat zeer ongeloofwaardig’, aldus de onnavolgbare schrijver Marco Timmer. Waarom is het ongeloofwaardig dat Schmidt Eagles complimenteert met een hele goede wedstrijd? Kees van Wonderen liet zijn ploeg sprankelen en dat was PSV op dat moment nog niet eerder overkomen.

Terug naar het heden. Schmidt keek ook vooruit naar het duel tegen Go Ahead Eagles. “Het is een dappere ploeg. Ze zijn goed georganiseerd en kunnen er goed uitkomen op de counter. Dat is waar ze op loeren en waar ons goed tegen moeten wapenen,” vertelt hij.

Ook geeft hij aan dat PSV volledig gefocust is op het laatste duel van het jaar. “We hebben energie en zijn in staat om kansen te creëren. Wel moeten we geduldig zijn en zorgen dat we ons goed instellen op onze tegenstander, die tegen ons eerder dit seizoen een goede wedstrijd speelde.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here